Rhode wint van FC Eindhoven

Roois nieuws Sport

Sint-Oedenrode - Eindelijk kon Rhode | Van Stiphout Bouw haar eerste overwinning van het seizoen binnen halen. Voor de winterstop was er nauwelijks uitzicht op een overwinning, maar in 2022 was dat anders. Rhode draaide een stuk beter, knokte er voor en was al driemaal dichtbij een zege. Tegen TOP werd tot tweemaal toe een voorsprong van 2 doelpunten weggegeven en tegen NEC en Woezik moest de overwinning in de blessuretijd nog uit handen worden gegeven.

FC Eindhoven begon goed aan de wedstrijd, maar na een minuut of 5 werd Bas van Kuringen de diepte ingestuurd. Hij was zijn tegenstander te snel af en scoorde fraai met een boogbal over de keeper. In de 12e minuut had Rhode geluk toen een bal tot driemaal toe zonder succes werd ingeschoten. Via een fraaie aanval kon Rhode toen in de 21e minuut naar 0-2 uitlopen, het was een mooie actie van Geert Oerlemans, die weer op het middenveld actief mocht zijn en de bal keurig in de hoek schoof. Een paar minuten later scoorde FC Eindhoven 1-2 uit een goede combinatie. In de 36e minuut werd het vervolgens 2-2, een natrappende overtreding werd door de scheidsrechter niet gezien en tot overmaat van ramp werd vervolgens ook nog de bal binnen gekopt. Rhode kwam goed weg in de 44e minuut toen uit een aanval tweemaal de lat werd geraakt. Vervolgens kon Rhode zelfs met voorsprong de thee gaan opzoeken, Bas van Kuringen werd onderuit gehaald en Mark van der Zanden verzilverde de strafschop.

In de tweede helft zou je een echt offensief van  FC Eindhoven verwachten, maar de verdediging van Rhode werkte hard en gaf weinig weg. De beste kansen waren dan ook voor Rhode, uit vrije trappen en corners was Rhode een aantal malen dicht bij de vierde treffer, vooral Bas van Kuringen was een echte plaag voor FC Eindhoven. In de 71e minuut leverde dit FC Eindhoven een rode kaart op toen hij van achter werd neergehaald. Rhode kreeg daarna nog kansen o.a. via Tobias Voets, Glenn van Lieshout en Bas van Kuringen, maar het bleef 2-3.