Rhode verliest van Eendracht’30

Sint-Oedenrode - Na twee gelijke spelen en een verliespartij trad Rhode | Van Stiphout Bouw zondagmiddag aan tegen Eendracht’30 uit Mook (Limburg). Rhode kwam tot meer vloeiende combinaties dan in de vorige wedstrijden.

Mede daardoor kreeg Rhode steeds meer overwicht in de wedstrijd. Dat leverde na ruim een half uur een dot van een kans op voor Ryan Kreeft. Na een combinatie met Jesse van den Oever kwam hij oog in oog met de keeper, maar zijn inzet was niet venijnig genoeg om de keeper te verschalken. Eendracht’30 kon daar weinig tegenover zetten. Eenmaal leek gevaar voor Rhode te ontstaan, toen een bal diep gespeeld werd. Doelman Paul van Heesch maakte die aanval onschadelijk. In het eerste deel van de tweede helft zagen de toeschouwers een meer evenwichtige wedstrijd. Even later ontstond een hachelijk moment voor het Rhodedoel. De Rhodeverdedigers gingen uit van buitenspel, maar de scheidsrechter volgde het vlagsignaal van de assistent niet. Paul wist de inzet tot corner te verwerken. In de 67e minuut kwam Rhode op achterstand. Een mooie aanval van Eendracht’30 werd onberispelijk afgerond. Rhode leek meteen daarna de 1-1 binnen te tikken, toen Ryan alleen voor de keeper kwam. In plaats van zelf in te schieten legde hij de bal af. Jammer genoeg ging de bal achter. De voorsprong gaf Eendracht’30 meer zelfvertrouwen en vanaf dat moment kwam Rhode niet meer goed in zijn spel. De volgende kans van Eendracht’30 was weer raak. In de laatste minuut werd na een opstootje tussen Joep Vermeltfoort met zijn directe tegenstander nog een penalty aan Eendracht’30 toegekend (0-3).