Rhode verliest van Heeswijk

Sint-Oedenrode - De bekerwedstrijd tegen Heeswijk betekende een weerzien met twee bekende Rhode-gezichten: Theo van Lieshout (trainer) en Ard Groenendijk (keeper).

De nieuwe trainer van Rhode 1, Frank Brands, kon in zijn eerste officiële wedstrijd niet over alle selectiespelers beschikken. Tot overmaat van ramp vielen ook al snel 3 spelers geblesseerd uit. Daardoor kwam Rhode moeilijk in zijn spel en kon het geen kansen creëren. Dat deed Heeswijk wel, maar die werden gemist of gestopt. Heeswijk bleef op het einde van de eerste helft nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. De uitploeg is meer aan de bal en weet kansen te creëren. Waar in de 43e minuut de bal net over het doel wordt gekopt, is het twee minuten later wel raak. Vanuit een vrije trap weet Heeswijk op voorsprong te komen.

Na rust jaagt Rhode op de gelijkmaker, maar niet succesvol. Na een één op één kans weet Heeswijk in de 61e minuut de score te verdubbelen. Vijf minuten later heeft Rhode drie grote kansen op de aansluitingstreffer. De keeper van de tegenstander wist met behulp van de paal dit tot drie keer toe te voorkomen. Het was de kans voor Rhode om de 1-2 te maken. In de laatste minuten van de wedstrijd deed zich nog een aantal keer een kleine kans voor, maar het mocht niet baten. In de 88e minuut wist Heeswijk bijna nogmaals tot scoren te komen, met een bal die rakelings voorlangs vloog bleef de stand 0-2.