Dames 1 verliest eerste competitiewedstrijd

Sint-Oedenrode - Zondag stond de wedstrijd tegen HC Eindhoven op het programma. De thuis wedstrijd kende een uitslag van 1-4 in het voordeel van Eindhoven. Voor de return wedstrijd was het van belang om vooral het spel samen te creëren.

De eerste 20 minuten werd er een echte wedstrijd gespeeld. Sint-oedenrode wist door rustig rond te passen en te combineren, het Eindhoven lastig te maken. Door een tweetal kleine onoplettendheden wist Eindhoven een voorsprong te nemen van 2-0. Na de doelpunten kreeg de achterhoede van Sint-oedenrode steeds meer druk, maar wist dit via het middenveld perfect op te lossen. Desondanks wist Sint-oedenrode er niet in te slagen om aanvallend te hockeyen. Hier wist Eindhoven van te profiteren door nogmaals twee keer snel achter elkaar te scoren, 4-0.

Na rust was het wedstrijdbeeld niet veel anders als de eerste helft. Het was Eindhoven dat druk zette op Sint-oedenrode. Wederom bleven de dames uit Rooi de bal rustig en gecontroleerd het middelveld is spelen. Er werden zelfs goede combinaties gemaakt, wat resulteerde in een verlegging van het spel. Met het verleggen van het spel had Eindhoven wat moeite, aangezien zijn met het hele team druk zette. Het verleggen van Sint-oedenrode heeft geleidt tot een aantal dreigende situaties op de helft van Eindhoven.

Helaas wisten de dames uit Rooi geen vuist te maken en verloren zij de wedstrijd met maar liefst 8-0. Het was een wedstrijd waaruit Coach Jos Nonnekes een aantal punten heeft gehaald om mee aan de slag te gaan. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Oss op het programma. Tot dan!