Afbeelding

Druk competitieweekend voor Dioscuri

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend stonden maar liefst vier competitiewedstrijden op het programma. Allen in Boxmeer tegen turnvereniging De Meere en voor drie van de vier teams bovendien de allereerste competitiewedstrijd van dit seizoen.

Zaterdag 21 januari nam het Bovenbouw 2-team van Dioscuri het op tegen het Bovenbouw 2-team van De Meere. Bente, Birgit, Larissa, Elena, Ilse en Nienke kwamen namens Dioscuri in actie. Voor Birgit en Bente de eerste wedstrijd in de bovenbouw. Beide dames lieten met name op vloer een prima optreden zien. Bente liet op dit onderdeel zelfs de hoogste score namens Dioscuri noteren en Birgit liet knap een arabier flikflak zien. De meiden van De Meere waren echter duidelijk een maatje te groot voor de Rooise turnsters.

Zondagochtend was het de beurt aan het D2-team, bestaande uit Nicci, Imke, Lindsy, Lieke, Puk, Nora, Alysha, Janne en Jindy. Voor verschillende dametjes de allereerste competitiewedstrijd in de wedstrijdgroep van Dioscuri. Opvallend goed waren vooral de overslagen over de kast van Nora en Lieke, de brugoefening van Alysha, de balkoefeningen van Puk en Lindsy en de vloeroefening van Nicci. Helaas waren de prestaties van de meiden onvoldoende voor de winst. 's Middags kwam het D1-team in actie. Naomi, Karlijn, Noa, Veerle, Keri, Amy, Evie en Evelien gingen er vol voor. Noa liet op vloer voor het eerst een arabier flikflak zien en Veerle een streksalto op sprong. Opvallend waren verder de prachtige brugoefening van Evelien, de balkoefeningen van Amy en Karlijn en de vloeroefening van Keri. De wedstrijd werd nipt verloren: 260,600pt voor Dioscuri tegenover 263,900pt voor De Meere. Karlijn werd knap 1e in het individuele eindklassement.

Het Bovenbouw 1-team, bestaande uit Anouk, Mikayla, Julia, Sterre, Anneke, Jade en Myrne, sloot de wedstrijddag af. De wedstrijd verliep niet voor alle turnsters optimaal. Sterre en Julia wisten wel op alle vier de toestellen uitstekend te scoren. Dit resulteerde in het individueel eindklassement zelfs in respectievelijk de 1e en 2e plaats. Als team moest Dioscuri helaas de overwinning aan De Meere afstaan.