Afbeelding

Rachel Peters kringkampioen springen

Sport

Sint-Oedenrode - Deze week zijn ook de kampioenen en afvaardiging voor het pony springen bekend gemaakt. In de klasse D/L is Rachel Peters en haar pony Mushu`s Morris kampioen geworden van kring Eindhoven de Kempen. Dit houd tevens in dat ze deel mag nemen aan de Indoor Brabantse kampioenschappen op 18 en 19 Februari te Oud Gastel.

Larissa Laenen en haar pony Kasandera hebben ook een startbewijs verdiend voor de kampioenschappen in de klasse D/M. Voor de paarden vind het kampioenschap te Oud Gastel plaats op 11 en 12 Februari. Van de Nijnselse vereniging zijn volgende combinaties afgevaardigd namens kring Eindhoven/de Kempen in de klasse B. In het springen klasse L zijn afgevaardigd: Anouk van den Nieuwenhuijzen met Irena Z, Juliët Bosshardt en Giolita en Eline Peters en haar paard Forever Alve. In de klasse M zijn de volgende combinaties afgevaardigd: Marwin van den Nieuwenhuijzen met Fien H, Suzan van Gastel met Eye Catcher Go, Noortje Gevers met Gigi du Rouet en Nicole Gevers met Bentley. In de klasse Z komen de volgende leden aan start op de Brabantse kampioenschappen: Marwin van den Nieuwenhuijzen met Fien H, Suzan van Gastel met haar paarden Epke, Fergie en Enrico du Mesnil. In de klasse ZZ komen Marwin van den Nieuwenhuijzen en zijn paard Eton aan de start.

Bart Kluitmans en Suzan van Gastel 25 jaar lid
Dit weekend was de jaarvergadering van de Nijnselse ruiters en ponyruiters in zalencentrum de Beckart. Al enkele jaren op een rij heeft de vereniging te maken met begin dertigers die al 25 jaar lid zijn. Binnen de vereniging vormen zij een zeer actieve en fanatieke generatie die niet alleen binnen de vereniging actief zijn in de paardensport maar ook hun privéleven speelt zich af tussen de paarden. Bart is werkzaam als hoefsmid. Suzan heeft zitting genomen in het bestuur. Bart gaat dit jaar samen met Eline Peters een wel heel verrassend uitje organiseren voor de leden. Iets met Polopaarden.
Dit weekend tijdens Hippisch Indoor Oirschot, was er een springwedstrijd voor paarden. Op zaterdag kwamen Noortje Gevers en haar paard aan de start in de klasse L en eindigde met een twaalfde prijs. In de klasse Z eindigde Suzan van Gastel en het paard Epke na twee foutloze omlopen en een snelle barrage tijd op het hoogste ereschavot in de klasse Z. Op zondag startte Marloes van Stiphout op een dressuurwedstrijd in Udenhout met haar paard Figaro in de klasse M1/M2. De jury beloonde haar proef met 60.7%, goed voor de eerste prijs. In Oirschot werd op zondag ook in alle klassen gesprongen. Juliët Bosshardt startte haar paard Giolita in de klasse L. Na twee foutloze rondes eindigde ze met een derde prijs. Anouk van den Nieuwenhuijzen en haar paard Irena Z eindigde in deze klasse met een zesde prijs.

Marwin van den Nieuwenhuijzen startte zijn paarden op de meerdaagse wedstrijd Jumping Indoor
Nieuwland. Op donderdag startte Marwin zijn paard Eton inde klasse ZZ. Na twee foutloze rondes en een snelle barragetijd eindigden ze met een vierde prijs. Op zaterdag in de klasse M direct op tijd stond hij driemaal opgesteld in de prijsuitreiking. Marwin en Fuji eindigden met een derde prijs, met het paard Figo met de zesde prijs en de rondetijd van het paard Elvixis was goed voor een veertiende prijs. Op zondag startte Marwin nogmaals in de klasse ZZ en eindigde met een derde prijs na twee foutloze rondes en een snelle baragetijd.