Afbeelding

Nijnsel ontmoet koploper uit Eindhoven

Sport

Sint-Oedenrode - Met '39 uit 13' en een doelsaldo van + 38 doe je het nog niet zo slecht…. En dat geldt dan voor de ongenaakbare koploper uit Eindhoven-Noord, Unitas '59. Juist dit team komt aanstaande zaterdag op bezoek in Nijnsel om de strijd aan te binden tegen de geelblauwe brigade van coach Arno Methorst. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Niet zo moeilijk te voorspellen dat dit team volgend jaar in de derde klasse opereert. Na wat ongewilde voetballoze weekenden vanwege de sneeuw op de velden hopen we dat we zaterdag wel aan de bak kunnen; het wordt weliswaar koud maar als de sneeuw weg is, dan kan er op kunstgras uitstekend worden gespeeld.

Een week later, op zondag 29 januari, wordt de competitie alweer hervat waarbij Nijnsel een lastige klip wacht in en tegen Dommelen. Dat is dan de eerste wedstrijd van de terugronde van deze competitie. Opnieuw genoeg punten te halen en proberen bovenin te blijven meedraaien. Begin mei zien we dan wel waar we staan. Maar goed, eerst eens kijken wat we aanstaande zaterdag tegen de geoliede Eindhovense voetbalmachine kunnen presteren, een team dat niet meer weet wat verliezen is.

Geslaagde jubileumuitvoering 30e PlayBack Show
Na jaren van extreme droogte mocht Heren 1 op vrijdagavond er eindelijk weer eens met het eremetaal vandoor. Zij trokken een nummer uit de kast dat al dateert van 1939 en een grote hit werd in Zuid-Afrika. Het nummer heette destijds 'Mbube', Zoeloe voor (Paul de) 'Leeuw'. Het nummer werd daarna nog honderden keren gecoverd waarbij ook de titel 'The Lion sleeps tonight' zijn intrede deed. De laatst bekend versie is van de Tokens die in 1961 een vreselijke hit scoorden met de sfeervolle titel 'Wimoweh', waarschijnlijk dus binnenkort in de Mooi Rooi Top 100.
Op zondagmiddag was de jeugd aan de beurt. Ook hier swingde het de pan uit. Ontroerend waren de minipupillen. Nijnsel Onder 17 leverde een akelig origineel optreden af waarbij de meest irritante Nederlander (opnieuw) een hoofdrol opeiste: Cornelis Willem Heukeroth. De jury raakte volledig in de stress vanwege de hoge kwaliteit van de optredens die elkaar nauwelijks iets ontliepen. Hun beraadslaging duurde bijna net zo lang als de optredens zelf. Maar tegen half zes kwam er uiteindelijk toch witte rook: Nijnsel Onder 13 kreeg de eerste prijs toebedeeld met het ernstig bekende nummer The Power van niemand minder dan William James Adams Junior die tegenwoordig zonder problemen als will.i.am door het leven gaat. Een Amerikaanse rapper, zanger en danser die waarschijnlijk optreedt tijdens de inauguratie van de heer Trump. Nijnsel Onder 13 wordt vermoedelijk niet uitgenodigd, maar zij waren al bijzonder in hun nopjes met de winst in de 30e Mini PlayBack Show. Een pluim voor de organisatie die opnieuw alles tot in de puntjes had verzorgd.