Rhode wint verdiend

Rhode behaalde tegen Nooit Gedacht een kleine, maar verdiende, 1-0 overwinning. Nooit Gedacht wilde via 2 overwinningen in de inhaalwedstrijden afstand nemen van de degradatieplaatsen en zelfs nog proberen de nacompetitie voor degradatie te ontlopen en speelde, overigens net als Rhode, met de nodige inzet.

De beginfase was daarom rommelig en en dat ging ten koste van het voetballen. Maar Rhode kwam toch snel op voorsprong. Tim Stewart ging op rechts goed door en zijn voorzet werd door Teun Latijnhouwers met links in de korte hoek geschoten, 1-0 (12e minuut). In het veld gaf Nooit Gedacht op zich goed partij, maar aanvallend was het niet erg creatief. Wat kleine mogelijkheden kwamen uit een vrije trap en ingooi, maar die ging ver naast en over. Na rust veranderde het spelbeeld niet veel. Beide ploegen werkten hard, de beste kansen waren voor Rhode. Al na een paar minuten waren er wat kleine mogelijkheden en vervolgens kwam er een kans voor Joep vd Mortel die niets opleverde, Nooit Gedacht kreeg toen uit een counter en een vrije trap ook mogelijkheden de eerste werd gestopt de tweede ging over. De volgende kansen waren weer voor Rhode. Kyron Brus stormde op goal af maar werd gehinderd en struikelde en vervolgens was er een fraaie aanval via Teun Latijnhouwers en Tim Stewart. Maar ook Nooit Gedacht kreeg in de slotfase nog een paar kansen, Uit een verre pass van wel 40 meter kopte een verdediger van Nooit Gedacht de bal in de uiterste hoek, maar doelman Paul van Heesch kon de bal nog net uit het doel tikken. Een paar minuten was er nog een goede kans, een overtreding op de 16 meter werd bestraft met een vrije trap en ook die kans werd gelukkig gestopt, eindstand 1-0. In het paasweekend zijn er 9 inhaalwedstrijden gespeeld. Op zaterdag waren er geen verrassingen de 4 onderste ploegen verloren allemaal. Paasmaandag was dat anders. Avesteijn en Hapse Boys verloren wel, maar Nooit Gedacht en Vianen Vooruit wonnen verrassend van resp. Stormvogels en Avanti, die wat betreft verliespunten op plaats 3 en 2 stonden en dus kostbare punten in moesten leveren.

Zondag speelt Rhode thuis tegen Nulandia, door de overwinning zondag op Vitesse de nieuwe nummer 2. De voorgaande onderlinge wedstrijden waren steeds mooie en spannende duels, de uitwedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. We mogen zondag dus een spannende wedstrijd verwachten.