Nijnsel weer bij de les

Nijnsel - Vorige week zondag kwam Nijnsel 1 met een bak chagrijn terug uit Dommelen. En daar was alle reden toe! Eerst de 0-3 op de slof maar in plaats daarvan wordt het twee minuten later aan de andere kant dankzij een penalty 1-2…. Ook de leidsman had zijn dag niet. Daar heb je in de regel allebei last van, maar in dit geval de gastheren net wat minder. Onze verslaggever ter plaatse was zo gedesillusioneerd dat hij in blessuretijd zelfs een acuut writersblock opliep! Vandaar alsnog onze excuses aan onze grote en trouwe lezersschaar!

Zondag 10 april bezocht Valkenswaard het voetbalbolwerk Nijnsel. In de heenwedstrijd wonnen de bezoekers op een hele natte najaarsmiddag. Daarna nestelde Nijnsel zich op een comfortabele plek in de subtop terwijl de bezoekers uit de sigarenstad hun puntentotaal wat verwaarloosden en dientengevolge momenteel zelfs in gevecht zijn tegen degradatie en de vierde klasse al enigszins in de ogen kijken.
De gastheren, die ook 'geelblauw' voeren, traden aan in het smetteloze Real Madrid-wit, speelden aanvankelijk goed mee met de thuisploeg. In de 22e minuut een uitbraak van Nijnsel waarbij Johan van der Pas de keeper verraste in de lage hoek. De assistent-scheidsrechter vlagde voor offside maar dit signaal werd door de goed leidende referee Van Dinther uit het sfeervolle Knegsel genegeerd.
Na de thee zette de thuisploeg een tandje bij en in de 50e minuut verzond Toby Verhoeven een hemelse pass op, opnieuw, Johan van der Pas, die niet treuzelde en de 2-0 op het scorebord bracht. De gasten uit de sigarenstad gaven zich echter niet gewonnen en bleven de aanval zoeken. In de 58e minuut leverde dit de 2-1 op, omdat de thuisploeg er onvoldoende in slaagde de bal weg te werken.
In de 60e minuut kwam routinier Paul van der Rijt in het veld en die wissel deed de wedstrijd kantelen. Eerst verscheen in de 68e minuut Stefan Hulsen, tot dat moment redelijk onzichtbaar, vrij voor de vijandelijke doelman maar hij schoot te zacht in. Amper vijf minuten later soleerde de onnavolgbare Leon Peters door de defensie van de gasten en hij stelde vervolgens Stefan Hulsen in de gelegenheid om de beslissende 3-1 te maken, een opportunity die wel aan de talentvolle spits is besteed .

Aanstaande zondag is er weer een inhaaldag en dat heeft tot gevolg dan Nijnsel 1 een vrij weekend heeft. In '3D' worden echter wel meerdere wedstrijden gespeeld. Overigens overweegt vv Nijnsel/TVE Reclame om al het glas op haar accommodatie te vervangen door plexiglas, nu er blijkbaar een nieuwe spelregel is ingevoerd waarbij je bij een rode kaart een ruit moet inslaan. Op zondag 24 april speelt Nijnsel uit tegen EMK, aan het Eeneind in Nuenen. De nacompetitie lonkt nadrukkelijk.