Rhode pakt punten tijdens topper

Rhode wint topper tegen Nulandia

Rhode won de topper tegen de nummer 2 Nulandia met 3-2. Erg gemakkelijk ging dat niet want Rhode zag tot tweemaal toe Nulandia op gelijke hoogte komen. Maar de derde keer lukte dat gelukkig niet. Rhode pakte daarmee kostbare punten, Nulandia staat nu op 8 punten. Ook Avanti en Stormvogels lieten punten liggen, zodat nu Margriet en DAW de belangrijkste belagers zijn geworden met een achterstand van 5 punten. Avanti kan zich hier nog bij scharen als het de 2 inhaalwedstrijden wint.

Rhode en Nulandia zijn twee voetballenden ploegen, de toeschouwers kregen daardoor een spannende en sportieve wedstrijd te zien. Net zoals vorige week tegen Nooit Gedacht waren de krachtverschillen op het middelveld miniem, en ook nu waren de rooise aanvallers een stuk creatiever dan de gasten, maar die kregen van de solide rooise verdediging ook weinig ruimte. Al na 10 minuten kwam Rhode op voorsprong. Een hoge voorzet van rechts werd door de keeper niet goed gepakt, er ontstond een wat rommelige situatie, waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten van Kyron Brus kwam en die weet met dergelijke ballen wel raad en zette de 1-0 op het scorebord. Nulandia kreeg haar eerste kans pas in de 28e minuut en toen was het ook meteen raak. Een vrije trap werd van 30 meter hard ingeschoten en Luuk vd Doelen kon de bal met hoofd nog net van richting veranderen, 1-1. Maar in de 32e minuut kon Rhode de schade weer herstellen. Uit een vrije trap van Paul Smeets kopte Mart Krüsemann de bal fraai binnen, 2-1. Vlak voor rust had Tim Stewart de 3-1 nog op de voet toen hij alleen op de goal afstormde, maar zijn schot ging over.

Vlak na rust was Rhode meteen gevaarlijk, een voorzet van Kyron Brus leek eerst door Tim Stewart te kunnen worden ingetikt en daarna door Mart Krüsemann, maar beiden konden de bal net niet onder controle krijgen. In de 53e minuut kon Nulandia zodoende weer op gelijk hoogte komen. Een foute pass op het middenveld werd naar voren geschopt en Marco van Lokven kon hem vervolgens binnen tikken, 2-2. Nulandia ging er toen in geloven en Rhode kreeg een moeilijk kwartiertje, Nulandia raakte zelfs een keer de paal. Rhode bleef echter overeind en scoorde in de 69e minuut een derde treffer. Tim Stewart schoot een vrije trap tegen de lat en de bal kwam in de rebound voor de voeten van Kyron Brus die zijn kunststukje van voor de rust herhaalde en de bal keurig in de hoek schoot, 3-2. Het heilige vuur bij Nulandia was toen verdwenen, maar er volgde nog wel een spannend laatste kwartier, waarbij de beste kansen wel voor Rhode waren. Doelpunten vielen er echter niet meer.