Ollandia laat verdiende punten liggen

Ollandia blijft in mineur achter

Opnieuw waren we het na de wedstrijd snel eens met elkaar. Ollandia had veel te weinig gekregen en als er iemand verdiende te winnen zondagmiddag dan was het Ollandia. Dit is het verhaal van na de winterstop, de werkelijkheid is dat we vier punten verzameld hebben, dat het er minimaal zes meer hadden moeten zijn maar nu op een plaats staan wat directe degradatie tot gevolg heeft.

Wat wel gezegd en geschreven moet worden is de niet aflatende inzet om te komen tot winst. Het voetbal is niet allemaal even verheven maar heel veel respect voor de inzet en het geloof om te komen tot betere resultaten. Want na 11 minuten kwam Ses op 0-1 voorsprong toen Jos Leenderts met heel veel inzet de bal bij de achterlijn binnenhield maar de tegenstander ermee vandoor ging, een prima voorzet gaf en de inkomende spits de bal voor het binnentikken had. Tot die tijd was Ses iets beter, had ook al een paar kleine kansjes gehad maar was er ook voor Ollandia een behoorlijke kans toen Stefan Erven op rechts ervan doorging en een prima strakke voorzet afleverde. Gerbe Dankers was ter plaatse maar kopte de bal over het doel omdat hij iets teveel onder de bal was i.p.v erachter. Na die vroege achterstand bleef Ses tot de 30e minuut wel de bovenliggende partij, kreeg kleine doelkansen maar tot echt uitgespeelde kansen kwam men niet. Hierdoor groeide Ollandia weer iets in de wedstrijd en begon steeds meer het doel van Ses op te zoeken en onder vuur te nemen.Tot aan de rust waren er respectievelijk voor Gerbe Dankers, William Bekkers, Stefan Erven kansjes voor de gelijkmaker maar onzorgvuldigheid in de aanspeelpas, het net niet goede de bal raken bij het schieten waren de belangrijkste oorzaken van het niet scoren.

Na rust zien we een steeds sterker Ollandia, die de regie van de wedstrijd meer en meer overneemt.
Met de al eerder genoemde inzet bleef Ollandia gaan voor die gelijkmaker en misschien wel meer. Onder aanvoering van Rob van der Heijden en de steeds meer inschuivende René Raaijmakers werden de aanvallen opgezet en werden de diverse spelers in stelling gebracht of kregen ze zelf de mogelijkheid. Helaas de bal wilde maar niet goed vallen

Volgens mijn notities hebben we in de 2 helft 10 kansjes en kansen gehad. Ses daartegenover had er welgeteld 2. Maar de al vroeg gescoorde goal was wel tevens de eindstand waardoor het voor Ollandia steeds moeilijker wordt. Volgende week mogen we op bezoek bij koploper en gedoodverfde kampioen Berhem Sport waarna er vier belangrijke weken volgen waarin we de gelegenheid krijgen het vege lijf te redden. Met de inzet en gedrevenheid van na de winterstop blijven we geloven in een goede afloop, zowel spelers, technische staf als supporters en als we dan ten onder gaan dan wel strijdend en samen!