Het pontje bij Liempde
Het pontje bij Liempde

OLAT herfsttocht vanuit Boskant

Sport

Op zondag 15 november organiseert Wandelsportvereniging OLAT een mooie herfsttocht vanuit Boskant bij Sint-Oedenrode, in het hart van de Meierij.

Het wordt een echte natuurtocht door de mooie herfstbossen, het populieren landschap en stukjes agrarische gebied. Zoals gebruikelijk wandelt men bij OLAT voornamelijk over onverharde paden, via mooie veldweggetjes en kronkelpaadjes waarbij we ditmaal het gebied richting Liempde, Oirschot en Best gaan verkennen. We wandelen, mede afhankelijk van de te wandelen afstand, in de Scheeken met zijn vochtige loofbossen en populieren, in het Dommeldal bij de Maai, op het Landgoed Velder met zijn gemengd bos, Landgoed Heerenbeek en het kleinschalige gebied van de Mortelen. Allemaal pareltjes in het Groene Woud. Ook kruisen we De Dommel, waarbij sommigen het Sint Janspontje moeten gebruiken om aan de overkant te geraken. Er is veel loofhout, dus kunnen we nog even volop genieten van de herfstkleuren. En als het herfstzon ons niet in de steek laat, dan wordt het dubbel genieten.

Startlocatie is Partycentrum De Vriendschap, Past.Teurlingsstraat 30, 5492 EE Boskant. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl. Verdere inlichtingen te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.