Ollandia was een maatje te klein. Foto: Jan Roche

Ollandia komt tekort

Het was onder een stralende zon dat de wedstrijd Ollandia-Cito werd gespeeld. Na een minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van Henk Kastelijn, oud secretaris van vv Ollandia, kon de wedstrijd aanvangen.

Door een direct gretig(er) CITO werd Ollandia al snel in de verdediging gedwongen. Dit spelbeeld zou eigenlijk de gehele wedstrijd niet veranderen. Een veel gretiger CITO tegen een verdedigend Ollandia. Een snelle voorsprong kon dan ook niet uitblijven. Zo was het in de 8 minuut dat een voorzet van rechts door de CITO speler Younesse Ettahouri vakkundig werd doodgemaakt en direct in de goal werd geknald 0-1. Bij een daaropvolgende snelle uitbraak van Ollandia in de 11 minuut kon de verdediger Stefan Erven niet anders stoppen dan aan de arm vast te houden. Aangezien dit binnen de bekende 16 meterlijnen plaatsvond was een penalty het gevolg. Deze werd door Robert Erven vakkundig benut 1-1.
Zou men denken dat deze goal een kanteling in de wedstrijd zou betekenen dan kwam men bedrogen uit. CITO was eigenlijk op alle fronten een klasse beter. Elke terugkomende bal was voor CITO en wat nog veel belangrijker was het geloof en de wil om te winnen was bij de gasten uit Oss meer aanwezig.
Zo was het dat diezelfde Younesse Ettahouri in de 36 minuut mocht aanleggen voor een afstandsschot dat strak linksonder in de hoek van de goal belande wat een 1-2 voorsprong voor CITO betekende. Toen Ollandia ook nog de pech had dat in de 60 minuut een afstandsschot van Annas Ettahouri via een speler van Ollandia in het net verdween was de wedstrijd gespeeld 1-3. De 1-4 in de 86 minuut was een gevolg van fout op fout in de Ollandia verdediging. De eer werd nog een beetje gered door wederom het benutten van een terechte gegeven strafschop aan Ollandia door Robert Erven 2-4.
De gretigheid van CITO kwam misschien wel het meest tot uitdrukking in de geven gele kaarten, maar liefst 6 aan CITO en geen enkele aan Ollandia. Ollandia zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen wil dit seizoen nier erg lang gaan worden. De eerste 15 minuten na de rust gaven echter een spelbeeld te zien dat het zeker niet als onmogelijk moeten worden gezien omdat toen het spel van Ollandia verzorgd en goed was. Dus we gaan vol vertrouwen volgende week richting SES. Wij hopen dat de vele supporters er dan ook bij zijn zeker nu de spelers hun support het hardst nodig hebben.