Afbeelding

Tip 9: Ze weten inmiddels allebei de onderste steen boven te krijgen

Algemeen

Afgelopen week stuurde Sandra van de Linden, de voorzitter van de PK commissie per mail Tip 9 toe. De ervaring van de afgelopen jaren heeft mij geleerd dat de PK commissie richting het Elf-Elf bal steeds betere tips weggeeft. In de tip wordt melding gemaakt van het feit dat de heren "inmiddels allebei" de onderste steen boven weten te krijgen. Dit suggereert dat dit een tijdje geleden dan nog niet het geval was en dat er iets gebeurt moet zijn waardoor zij nu beide deze uitdrukkingen mogen gebruiken.

Als ik op Internet op zoek ga naar extra informatie betreffende deze tip dan stuit ik steeds op criminele zaken die iemand opgehelderd wil hebben. De diverse commissies en opsporingsbeambten roepen altijd dat zij ten kosten van alles de onderste steen boven willen krijgen. Dit telt natuurlijk ook voor onze politieagenten en rechercheurs maar zeker ook voor onze BOA die gewapend met fototoestel en krijtjes op pad gaat om alles duidelijk vast te kunnen leggen.

Zoals bij elke tip het geval kan zijn is het ook bij deze tip mogelijk, dat de commissie ons iets anders duidelijk wil maken dan dat je in eerste instantie verwacht. Het zou zo maar kunnen zijn dat de tip niets met de uitdrukking te maken heeft maar letterlijk moet worden genomen. Bij Betonfabriek van de Meulengraaf weten ze al jaren de onderste steen boven te krijgen. Zou een van de directeuren het komende jaar de scepter gaan zwaaien in Papgat? Ook rijden er in Rooi busjes rond van MBI, een van de grootste producenten van bakstenen in Nederland. In het verleden is een van haar medewerkers regelmatig genoemd als zijnde een mogelijk toekomstige Prins van Papgat. Het mag duidelijk zijn dat zij de onderste steen gemakkelijk boven kunnen krijgen. Natuurlijk kan Tip 9 ook slaan op het feit dat eerst een van de heren een eigen huis heeft gebouwd en nu zijn vriend ook een woning aan het bouwen is. De onderste steen moet dan uiteindelijk ook boven komen.

Bericht vanuit de georganiseerde jagersgroepen: Het begint er steeds meer op te lijken dat het spel, wat sinds een paar weken wordt gespeeld met de georganiseerde jagersgroepen, door de PK gebruikt wordt om een bepaalde richting op te sturen. De extra aanwijzingen die de jagers krijgen toegestuurd lijken zeer duidelijk naar een bepaalde persoon te wijzen. De reden laat zich raden, gaat het hier om echte aanwijzingen of is de PK bezig met het aanleggen van een rookgordijn. Afgelopen week heb ik gesproken met diverse georganiseerde jagersgroepjes en gevraagd naar namen die in Papgat nu rond gaan als mogelijke kandidaten om in 2016 als Prins en Adjudant voorop te mogen gaan tijdens ons carnavalsfeest. Bij Tip 10 zal ik hier uitgebreid op terug komen. Alle tips zijn terug te lezen op de website papgat.com en extra informatie is te vinden op de Facebook pagina Tips van Papgat. Je kunt je oplossing mailen naar lindensa@zonnet.nl, de voorzitter van de Prinskeuzecommissie