Archief: Foto; Henri van Weert
Archief: Foto; Henri van Weert

De Nacht van de Nacht, wandelen in de Vresselse bossen

Algemeen

Sint-Oedennrode - Tijdens de landelijke Nacht van de Nacht,zaterdag 24 oktober, houdt IVN Rooi een nachtwandeling in het Vresselse bos. Onderweg vertellen IVN-gidsen verhalen over vleermuizen, uilen, nachtvlinders, dassen, vossen en andere dieren die vooral 's-nachts actief zijn. Misschien zuhb er wel vleermuizen te horen met een speciaal apparaatje, de bat-detector, of zien met een nachtkijker. Als het een heldere nacht is zijn er uiteraard ook volop sterren en sterrenbeelden te zien. Tijdens het wandelen zelf kun je écht de nacht ervaren, stil en pikkedonker, dan ben je teruggeworpen op andere zintuigen dan alleen je ogen.

De campagne "Nacht van de Nacht" is bedoeld om de hoeveelheid verlichting 's-nachts zoveel mogelijk te beperken. Dit bespaart energie en bovendien hebben sommige dieren er last van. Dit mag uiteraard niet ten koste gaan van de veiligheid, maar hiervoor worden steeds meer slimme oplossingen bedacht, zoals de groene straatverlichting (zie voor meer informatie: www.nachtvandenacht.nl .

IVN-Rooi is te gast bij Natuurpoort De Vresselse Hut, Vresselseweg 33 in Nijnsel. Verzamelen om 21:00uur. Rond een uur of elf staat er een lekkere warme kop koffie, thee of chocolademelk klaar. Kinderen kunnen ook mee wandelen, maar wel onder begeleiding van ouders. Deelname is gratis, volg het laatste nieuws op www.ivnrooi.nl.