Vorig jaar pakte Nijnsel in de slotfase DeMooiRooiSchaal
Vorig jaar pakte Nijnsel in de slotfase DeMooiRooiSchaal

Derde editie DeMooiRooiSchaal op punt van beginnen

Sport

Nijnsel - Aanstaande zaterdag start dan eindelijk de derde editie van de strijd om DeMooiRooiSchaal op sportpark Den Eimert aan de Sportlaan in Nijnsel. Om 17.00 uur wordt eerst het nieuwe kunstgrasveld officieel 'geopend'.

Dit onder meer met medewerking van de meest sportieve wethouder van Sint-Oedenrode, de heer Ad van der Heijden. Om 18.00 uur klinkt vervolgens het beginsignaal van de eerste twee wedstrijden, Nijnsel tegen Ollandia en Rhode tegen Boskant. De organisatie is blij dat een van de betere scheidsrechters van Sint-Oedenrode en omgeving, de heer Theo de Brouwer, deel uitmaakt van het scheidsrechterskorps.
Op zondag 16 augustus trappen om kwart over elf de Nijnselse en Udense dames af voor een onderling treffen. Deze wedstrijd staat onder leiding van Wilgart van Langen, die al jaren deel uitmaakt van de MasterClass van vv Nijnsel. Na nog twee wedstrijden om 13.00 uur en twee om 15.00 uur zal de winnaar van deze derde editie van DeMooiRooiSchaal een feit zijn. Nijnsel/TVE Reclame wist de editie van 2014 op zijn naam te schrijven. Om 17.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats, alsmede de trekking van de loterij. Ook zal dan de beste speler van het toernooi worden bekendgemaakt. Deze wordt uitgekozen door de heren oefenmeesters.

Spelers, bestuursleden, begeleiding, sponsoren en supporters zijn tijdens en na de wedstrijden van harte welkom in het horecagedeelte, waar alles in het werk wordt gesteld om ook de 'derde helft' gladjes en naar volle tevredenheid te laten verlopen.
De organisatie wenst alle deelnemers veel succes en hoopt op een spannend, sportief en blessurevrij toernooi voor alle deelnemers en belangstellenden.

Eerste oefenwinst is binnen.
In een aantrekkelijke wedstrijd troefde afgelopen zondag Nijnsel 1 op Den Eimert Bladella af met 3-1. Een stand die al met de rust was bereikt. Beide teams waren incompleet, dus conclusies vielen er nog niet te trekken. Bladella wordt ook de eerste tegenstander van Nijnsel van het komend seizoen en wel op zondag 6 september in Bladel.