Dewy pajte een prijs afgelopen weekend.
Dewy pajte een prijs afgelopen weekend.

Dewy en Ryan Lo-a-Njoe scoren in Venray

Sport

Afgelopen weekeinde vond het internationale judotoernooi van Judovereniging Venray weer plaats. De inschrijving van dit toernooi opende op 1 januari 2015 om 00.00 uur. Enkele uren later sloot de inschrijving bij het maximale aantal van 1100 deelnemers.

Ook dit jaar was er weer een beperkte deelname uit Nederland. De Europese topclubs weten dit toernooi telkens weer goed te bezetten. De Rooise Judoka's Dewy en Ryan Lo-A-Njoe waren er in ieder geval wel bij. Dewy is net overgestapt naar een hogere gewichtscategorie: -44 kg. Menigeen krijgt het dan in het begin moeilijk maar Dewy niet. In een sterk deelnemersveld wist zij haar eerste vier partijen met ippon te winnen. In de Finale kwam ze tegen Joanna van Lieshout. Ook Joanna, die jonger is dan Dewy, doet steeds weer goed mee. Ze hebben elkaar dit jaar al vaker getroffen en het werd dan ook weer een mooie strijd. Dewy wist tot twee keer toe te scoren en Joanna bleef op de nul staan. Dus Dewy wist ook hier weer de hoogste trede te betreden.

Haar broer Ryan zou ook weer een paar pittige partijen te wachten staan. Maar Ryan ging wat meer bekeken te werk. Hij kan nogal eens onstuimig zijn in zijn aanvallen. Zondag bouwde hij alles zeer gedegen op. Na vier winstpartijen stond hij net als zijn zus ook in de finale. In de finale ging het dan toch nog mis. Hij zette een techniek niet scherp genoeg in en werd overgenomen. Toch mag ook hij zeer tevreden zijn met de mooie 2e plaats op dit grootse toernooi.