Noortje Vogels
Noortje Vogels

Rooise heeft belangrijke rol in de Odyssee

Algemeen

Noortje Vogels uit Sint-Oedenrode is een freelance professioneel danseres en tegenwoordig zelfs ook productieleidster. Haar weken zien er nooit hetzelfde uit. Ook nu is ze weer druk bezig met een bijzondere productie: de Odyssee. Die van 4 t/m 14 juni wordt getoond in de Noordkade te Veghel.

Welke rol heb je in dit stuk?
"Ik dans in verschillende scenes mee waaronder lotus, sirenes, kalyso en faiaken. In deze productie beoefen ik verschillende rollen uit, waaronder een van de sirenes die proberen de mannen te verleiden. Naast dat ik professioneel danseres ben, ben ik ook verantwoordelijk voor de productie als productieleidster.
Dat wil zeggen dat ik alles voor en achter de schermen in goede banen moet leiden. Een hele verantwoordelijkheid. Op toneel staan is natuurlijk nog steeds mijn echte passie is."

Hoe lang train je op dit optreden?
"Het is nu de derde keer dat we deze productie brengen. Het repetitieproces is daardoor natuurlijk verkort. We zijn met alle professionele dansers gestart op 15 mei tot aan de voorstellingsperiode. Met de amateurdansers uit Veghel en omstreken zijn we op 19 april begonnen met repeteren. elke zondag. Ik assisteer choreograaf Lonneke van Leth bij de repetities van de amateurs. Toen De Odyssee gecreëerd werd, hebben we ruim twee maanden gerepeteerd."

Hoe ziet je week als professioneel danseres eruit?
"Vaak werk ik op projectmatige wijze. De ene week betekent dit veel drukte en de andere week wat minder. Dit probeer ik op te vangen door naast het danswerk ook les te geven als docent. Dit doe ik o.a. bij dansvereniging Sunrise. Hiervan dansen ook twee van mijn leerlingen mee in de Odyssee als amateur dansers. Wat deze voorstelling dan ook extra bijzonder maakt is dat het vooral een samenwerking is lokale verenigingen."

Wat zijn je ambities en vooruitzichten?
"Om in de toekomst te kijken als freelance danseres is een heel uitdaging. Je weet nooit wat je volgende opdracht zou kunnen zijn. Maar ik hoop in de toekomst nog vele mooie producties te mogen dansen bij Lonneke van Leth producties. Om een jaar lang in een musical te staan lijkt me ook geweldig. Alleen zingen is niet me sterkste punt."

Vrijwilligers gezocht
De productie van de Odyssee is nog op zoek naar vrijwilligers. Wie wil van 4 t/m 7 of van 11 t/m 14 juni helpen aan de infobalie, als gastvrouw, bij de mobiele verkoop of als zaalwacht. Opgeven kan via vrijwilliger@lonnekevanleth.nl. Kaartverkoop: www.deodyssee.nu