Jarno van Esch op derde positie
Jarno van Esch op derde positie

Veel kilometers voor Rooise renners

Sport

Op zaterdag 2 mei reed Jarno van Esch de voorwedstrijd van de Drielandenomloop in Bocholtz, een pittige omloop van 9 km met 3 klimmen erin. Uiteindelijk bleef er 30 man over in de eerste groep waar Jarno keurig als 19e over de eindstreep kwam.

Zondag 3 mei stonden Jarno en Youri van Esch aan de start in het Belgische Kortessem. Ruim 90 renners aan de start in de stromende regen. Ook hier een zware wedstrijd waar slechts 38 renners de eindstreep haalden en Jarno wederom als 19e over de finish kwam. Youri moest in een grote groep voortijdig de wedstrijd verlaten. Erik Lathouwers stond op zaterdag 2 mei aan de start in Haghorst. Erik kampt al weken met zijn gezondheid maar dit keer ging het sinds lange tijd weer redelijk. Hij kwam uiteindelijk als 58e over de meet.

Afgelopen zaterdag nam Jarno van Esch deel aan de Flevotour in Kampen; een klassieker over 88 km door de polder van Flevoland. Door harde wind werd het een slagveld waar slechts 80 renners de eindstreep haalden. Jarno werd 75e. Zondag 10 mei namen 3 Rooise nieuwelingen deel aan de wedstrijd in Someren. Sep Schuurman kwam helaas ten val. Jarno van Esch had nog slechte benen van zaterdag maar reed de wedstrijd toch in het peloton uit naar een 27e plaats, Youri van Esch moest helaas de wedstrijd 2 ronde voor het einde verlaten. In het West-Brabantse Nieuw-Vossemeer stonden Frank en Erik Lathouwers aan het vertrek voor een criterium over 90 km. Al na 4 km wisten 11 renners te ontsnappen uit het peloton met daarbij Frank. Nog 8 renners konden even later de oversteek maken en met 19 renners begon de kopgroep de voorsprong uit te bouwen. Na 60 km in de aanval te hebben gereden ging voor Frank de lamp uit. Voor Erik was het al veel eerder einde wedstrijd. A.s. zondag 17 mei zijn de Rooise renners te bewonderen in Lieshout. De nieuwelingen (Jarno en Youri van Esch, Sep Schuurman) gaan om 12;30u van start terwijl de Elite/beloften (Frank en Erik Lathouwers) om 15:30 van start gaan.