Rhode E2
Rhode E2

Rhode E2 wint ook KNVB Regiobeker

Sint-Oedenrode - Nog geen drie weken geleden vierden de jongens van Rhode E2 hun kampioenschap in de competitie van de 1ste klasse E-Jeugd. Maar in dezelfde week werd ook de finale bereikt van de KNVB Regiobeker na een 2-7 overwinning op Boekel Sport. Het is voor de tweede keer in hun jonge voetbalcarrières dat deze jongens mogen strijden voor deze felbegeerde prijs. En het is ook voor de tweede keer dat de tegenstander NWC uit Asten is. De finale van afgelopen zaterdag in Helmond beloofde er dan ook één te worden van strijd en passie met een tegenstander die revanche zoekt.

Om 09:30 werd de wedstrijd gestart op het veld bij de Helmondse voetbalclub Mulo. Met de wind in rug begonnen de jongens aan de moeilijke taak om de wedstrijd open te breken met een vroege treffer. Deze spelers weten als geen ander dat de balans tussen aanvallen en verdedigen er een is om secuur mee om te gaan in een wedstrijd waarin het alles of niets is. De verdediging zorgt voor de rust, het middenveld voor de controle en de aanvallers voor de broodnodige doelpunten. Dit team beheerst al deze facetten en dan komen er vanzelf kansen. In de eerste helft wordt één van deze kansen verzilverd met een corner, wat een uitstekende uitgangspositie bood voor de tweede helft.

De tweede helft is er een met twee gezichten. Rhode breidt de voorsprong snel uit naar 0-2 na een fantastische aanval, maar moet ook toezien hoe NWC dankzij een gelukje op 1-2 komt en weer hoop krijgt. Als NWC dan ook nog de 2-2 binnen schiet beginnen de zenuwslopende minuten voor alle meegereisde supporters. Rhode en NWC spelen zich letterlijk helemaal leeg, maar Rhode vindt nog kracht voor een laatste aanvalsgolf. Hieruit komt weer een corner die dit keer perfect wordt voorgegeven en afgemaakt… 2-3. De KNVB Regiobeker is binnen en gaat weer mee richting De Neul. Net zoals de KNVB Regiobeker in de F-Jeugd, welke op hetzelfde tijdstip door Rhode F2 wordt veroverd in Helmond. Een ongekende prestatie die misschien nog een vervolg krijgt als de jongens op 30 mei tijdens "De dag van de kampioenen" mogen strijden in Schijndel voor de KNVB Districtsbeker.