Rhode wint met 2-1 van Volkel

Rhode pakte, na de nederlaag 14 dagen geleden tegen FC Uden, de draad weer op en won met 2-1 van Volkel. Van de koplopers won FC Uden wel, maar verloor Avanti verrassend van nummer laatst Berghem Sport.

Volkel knokte voor haar laatste kans, speelde met veel inzet en daar had Rhode de nodige moeite mee. Maar toch kwam het betere voetbal en daarmee de betere kansen voor Rhode. In de 18e minuut was er een eerste kans, maar een Rooise aanvaller stond net randje buitenspel. In de 22 minuut was het wel raak, de keeper verdedigde een terugspeelbal slecht uit en Bas van Kuringen wist daar wel raad mee en kon de 1-0 laten aantekenen. Nauwelijks 1 minuut later was er weer een goede kans, maar ook die werd wegens buitenspel afgefloten. Vervolgens waren er nog kansen voor Joep van de Mortel en Martijn van Boerdonk, maar een tweede treffer bleef nog uit.   Zo kon Volkel in de 37e minuut dan ook op gelijke hoogte komen. De Rooise doelman kon een schot van dichtbij niet onder controle krijgen en in 2e instantie ging de bal over de lijn, 1-1.

In de 2e helft was het beeld hetzelfde, een fel en hard werkend Volkel, maar het betere voetbal en de kansen kwamen van Rhode zijde. In de 57e minuut was er een goede kans voor Joep van de Mortel die nog naast ging. Maar in de 58e minuut was het wel raak. Bas van Kuringen kapte met een fraaie beweging zijn tegenstander uit en schoof de bal in de uiterste hoe. Daarna waren er nog zeker 3 goede kansen voor Rhode, maar een 3e doelpunt viel niet. Maar ook Volkel had nog een paar kansen op de gelijkmaker. In de blessuretijd kwam Rhode nog goed weg toen de bal uit een counter tegen de paal werd gekopt, het bleef 2-1.

Komende zondag speelt Rhode de uitwedstrijd tegen Venhorst dat samen met Rhode, Avanti en Boekel Sport de 2e plaats deelt. FC Uden heeft 3 punten voorsprong en dat betekent dat er gewonnen moet worden om in de race te blijven. Ook voor de 3e periodetitel zijn de punten natuurlijk belangrijk, Rhode heeft in de 3e periode 1 punt voorsprong op Boekel Sport.