Berco.
Berco. Foto:

Uniek theaterevent voor werkgevers voor aanpak laaggeletterdheid

Zorg en Welzijn

SCHIJNDEL | Het WSP Noordoost-Brabant organiseert samen met de Jongerenaanpak van Noordoost Brabant Werkt op 12 september een uniek theaterevent voor werkgevers over het thema ‘laaggeletterdheid op de werkvloer’. Het doel is bewustwording creëren en werkgevers aanzetten aan de slag te gaan met het thema.

Waarom dit event?
Maar liefst 2,5 miljoen mensen in Nederland is laaggeletterd. Dat betekent dat we op bijna elke werkvloer (onopgemerkt) te maken hebben met mensen die moeite hebben met taal, rekenen of digitale vaardigheden. Hoe ga je daar als werkgever mee om? Hoe merk je laaggeletterdheid op? En welke stappen kun je zetten om jouw medewerkers te helpen? Je ontdekt het tijdens dit theaterevent.

Voor wie is dit event?
Dit event is bedoeld voor werkgevers in Noordoost-Brabant die veelal jongeren/starters in dienst (t/m 27 jaar) hebben. Sectoren waarin laaggeletterdheid met name speelt is de logistiek, schoonmaak, productie, zorg en bouw.

Wat kun je verwachten?
Tijdens deze theatervoorstelling krijgen vier burgers die moeite hebben met lezen en schrijven een gezicht. Hoe houden ze zich staande? Wat is hun kracht? Wat vinden ze lastig en wat willen ze leren? Door het nagesprek met acteurs en bezoekers zet de voorstelling aan tot een dialoog over laaggeletterdheid. Ook krijg je concrete handvatten hoe je laaggeletterdheid binnen jouw organisatie kunt aanpakken.

Praktische informatie
Wanneer? 12 september
Hoe laat? 14:30 – 17:00 uur (14:00 inloop, borrel tot 17:30)
Waar? Berco, Newtonweg 8, 5482 NP Schijndel

Aanmelden en informatie
Wil je erbij zijn? Aanmelden kan via de website van het WSP