Afbeelding

Solliciteren in Tilburg? De beste sollicitatietips vind je hier

Zakelijk Zakelijk

Op zoek naar vacatures in Tilburg en verwacht je binnenkort te gaan solliciteren? Dan zal je ongetwijfeld te maken krijgen met een sollicitatiegesprek. En dat kan best spannend zijn. Gelukkig kan een goede voorbereiding je helpen om het sollicitatiegesprek goed te doorlopen. Wij hebben daarom een aantal handige sollicitatietips voor je op een rijtje gezet, zodat je straks goed door je sollicitatiegesprek zal komen. Lees snel verder en bereid je optimaal voor met onze tips.

Bedenk wat je 3 beste eigenschappen zijn
Bedenk goed wat je 3 beste eigenschappen zijn. Er zal je namelijk altijd worden gevraagd waar je goed in bent. Het is dan ook belangrijk hier een antwoord op te hebben. Schrijf op waar je goed in bent en waar dit uit blijkt. Schrijf op welke verhalen en situaties dit hebben laten zien. Het kan zijn dat je dit lastig vindt, maar het is belangrijk om over jezelf te kunnen praten. Oefen dit gesprek eventueel met een vriend of vriendin.

Bedenk je 2 slechtste eigenschappen
Niet alleen het weten van je goede eigenschappen is van belang. Het is ook belangrijk om te weten wat je slechtste eigenschappen zijn. Ook deze vraag zal je namelijk gesteld worden tijdens het sollicitatiegesprek. Bedenk waarvoor mensen echt niet bij jou moeten zijn. Waar ben je slecht in? Wees hierin eerlijk en grijp deze gelegenheid ook aan om te vertellen wat voor soort werkzaamheden je niet leuk vindt om te doen. Bedenk ook dat mindere eigenschappen ook weer een tegengestelde positieve eigenschap kennen. Door eerlijk hierover te zijn, laat je ook een betere indruk op je potentiële werkgever achter.

Verder is het belangrijk je te bedenken wat je grootste succes is. Ook deze vraag komt namelijk veel voor. En mocht deze vraag niet gesteld worden, dan is het zeker aan te raden een ingang te zoeken om jouw succesverhaal te vertellen tijdens het gesprek. Vertel wat je grootste succes is, hoe je dit bereikt hebt, welke meevallers en tegenslagen je onderweg tegenkwam, enzovoort. Dit komt zeker goed over op een werkgever.

Zorg dat je cv goed in je hoofd zit
De kans is zeer aanwezig dat je potentiële werkgever zal vragen naar je werkervaring. Zorg er daarom voor dat jouw CV en LinkedIn goed in je hoofd zitten en dat je vragen hierover kunt beantwoorden. Misschien is er sprake van een gat in je cv, heb je een aantal opvallende stappen gezet of ergens vrij kort gewerkt. Het is belangrijk dat je dit soort zaken toe kunt lichten.

Wij wensen je veel succes met het zoeken naar vacatures en het voeren van je sollicitatiegesprek!