Frank de Greef (l) en Joris Vervoort
Frank de Greef (l) en Joris Vervoort Foto: Jeroen van de Sande

Hoe Sint-Oedenrode onderneemt: Joris Vervoort en Frank de Greef

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Het barst van de bedrijven in Sint-Oedenrode. Grote spelers op de (inter)nationale markt, startups, maar ook middelgrote bedrijven zijn er gehuisvest. Meer dan tweehonderd van deze ondernemers zijn lid van de lokale ondernemersvereniging Business-to-Business. Allemaal verdeeld over verschillende branches. Al die verschillende sectoren gaat DeMooiRooiKrant een jaar lang belichten. De autobranche was in de vorige ronde te zien. Dit keer gaat het om de bouw in de breedste zin van het woord. Vooral over wat er in en rondom huis gebeurt. Vier ondernemers worden aan de tand gevoeld. Wat is hun positie in de markt? Hoe staat het er voor? Waar komt hun passie vandaan? Joris Vervoort en Frank de Greef van Elbeco aan het woord.

Wat heeft Elbeco te bieden?
Frank de Greef: “Elbeco is een bouwbedrijf en een houtbewerkingsbedrijf in één. Joris Vervoort is de eigenaar en runt het bouwbedrijf. Ik ben bedrijfsleider en regel alles met betrekking tot de houtbewerking en de kleinere klussen. In totaal zijn we met vijf mensen. We bouwen complete huizen – vaak ook grote projecten, zoals vrijstaande huizen – maar we zijn ook een timmerfabriek, onder andere voor de eenvoudige standaard producten. Zo zetten we vaak glas in de kozijnen die we zelf leveren. Dat doen we veel lokaal, maar we werken eigenlijk door het hele land. Voor sommige klanten doen we allerlei projecten, tot in Amsterdam toe. We hebben verschillende klanten waar we landelijke specifieke klussen voor doen."

Jullie zullen het vast en zeker druk hebben?
“Ontzettend. Niet normaal eigenlijk. Wij merken van de crisis helemaal niks. De bouwsector gaat als een dolle. Natuurlijk worden veel mensen getroffen, maar ook veel mensen niet. Die houden geld over en spenderen dat bijvoorbeeld aan een verbouwing, zoals een aanbouw of een dakkapel. De grote bouwprojecten lopen goed, maar ook de kleinere houtbewerkingsklussen hebben we volop. Daarnaast moeten veel mensen plotseling thuis gaan werken en dat brengt ook de nodige aanpassingen met zich mee. Die mogen wij dan gaan maken.”

Is het nog wel allemaal te plannen?
“Dat houden we erg goed in de gaten. We plannen vooruit en doen dat altijd in samenspraak met de klant. We proberen vooral goed te communiceren. Dat is erg belangrijk vinden wij. Kijk, grote bouwprojecten plan je makkelijk in en dan heb je maanden werk. Voor de kleinere klussen vergt het wat meer kunst- en vliegwerk, maar het lukt eigenlijk altijd. Maar je hoort ons vooral niet klagen. Het is een voorrecht dat we het zo druk hebben.”