Afbeelding

Het eerste biertje bij De Helden van Kien

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend stroomde het eerste bier door de gloednieuwe leidingen bij De Helden van Kien. Met gevulde glazen is geklonken op de samenwerking tussen brouwerij AB Inbev en De Helden van Kien.

Curth Swinkels (AB Inbev) en Johnny van den Biggelaar (De Helden van Kien) dronken samen het eerste glas Hertog Jan bier op het terras van De Helden van Kien. "We hebben voor AB Inbev gekozen, omdat zij een groot aanbod van A-merk bieren in hun assortiment hebben. Het ambachtelijke karakter van Hertog Jan past daarnaast perfect bij de kernwaarden van De Helden van Kien," vertelt de uitbater van De Helden van Kien. "Naast Hertog Jan pils gaan we onder andere ook de mooie speciaal bieren van Hertog Jan, Leffe en Hoegaarden schenken."
Hiermee wordt de samenwerking, die beide partijen eerder al naar alle tevredenheid hadden bij Dommelzicht, voortgezet. De pils wordt met een tankwagen door AB Inbev zelf gebracht. De speciaal bieren en frisdranken worden geleverd door Drankenhandel van Boxmeer.
Vermoedelijk op 10 april zal ook het eerste biertje voor gasten getapt worden. "Dat is de datum dat we voor het eerst open willen gaan", vertelt Johnny. "Ik hoop dat we dat gaan halen!". "Als alles net zo goed verloopt als de aanleg van de bierinstallatie moet dat lukken", lacht Curth.
Als de laatste voorbereidingen goed verlopen, zal De Helden van Kien op 10 april voor het eerst de deuren open doen. De eerste weken zullen worden benut om het team en het gebouw te leren kennen. De kritische gast zou dan zo maar kunnen merken dat nog niet alles op rolletjes loopt. Op zaterdag 4 juni is de feestelijke opening. Iedereen is van harte welkom!