Een foto van het grote appartement.
Een foto van het grote appartement. Foto:

Kort verblijven in wielersferen

Woningbouw Woningbouw

Sint-Oedenrode - Aan het Kofferen in Sint-Oedenrode is een nieuwe plek gecreëerd om te verblijven. Daar waar voorheen bedrijfsartsen personeel van de Oda staalfabriek onder de loep namen, zijn drie splinternieuwe appartementen met een gezamenlijke ruimte gerealiseerd. Voor maximaal zes maanden mogen gasten er verblijven. In wielersferen, want familie Van Gerwen is de initiatiefnemer. “We hebben alles aan de wielersport te danken en dat wilden we laten terugkomen in het verblijf”, vertelt Gerry’s dochter, Marlies Liebregts – Van Gerwen.

Ze laat drie grote appartementen zien van 68 m3 tot 100 m3 en 145 m3. Hier en daar hangen historische wielerfoto’s en de gezamenlijke ruimte is opgesierd met een racefiets aan de wand. Onder de naam Centro Shortstay gaat familie Van Gerwen gasten ontvangen die om bepaalde redenen niet al te lange tijd een plek nodig hebben. Het zal voornamelijk gaan om expats, om mensen die bijvoorbeeld wachten op hun nieuwe huis of die om andere redenen een kort verblijf nodig hebben. “De toename van expats in deze regio is enorm”, vertelt Marlies. “Niet alleen vanuit de regio Eindhoven, maar ook vanuit Veghel. Wij bieden ze straks een ideale plek om tot rust te komen. Niet iedereen wil in de stad verblijven. De eerste gasten hebben we al mogen ontvangen en gelukkig komen de aanvragen binnen.” De tijdelijke bewoners zullen het comfort ervaren van een hotel. Ook bij Centro Shortstay worden de kamers gepoetst en is er een wasservice.

De renovatie van het gebouw is compleet verzorgd door Rooise bedrijven. “Daar hebben we bewust voor gekozen. We willen het liefst alles lokaal gunnen.” Marlies benoemt een scala aan Rooise bedrijven die van ontwerp tot afronding alles hebben vervaardigd. Ze is er trots op dat alles is gelukt. “We zijn bijna klaar. Zo wordt buiten ook nog alles aangekleed, waardoor het er straks nog gezelliger uitziet.” Voor Sint-Oedenrode betekent dit goed nieuws. Behalve tien campings in het buitengebied krijgt nu ook het centrum te maken met extra gasten. Zij zullen altijd een keer gaan winkelen of een restaurant uitpikken om te eten. Het stimuleert hoe dan ook de lokale economie. “Ook daarom vinden we dat de shortstay perfect op deze plek past”, zegt de eigenaresse tot slot.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding