Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Gemeente onderzoekt plek voor Dai Ippo

Verenigingen Roois nieuwsbericht

Sint-Oedenrode – Een paar weken geleden sprak Cor van der Heijden zijn zorgen uit over de toekomst van zijn Dai Ippo en dan met name over de nieuwe locatie. Waar krijgt de dojo een plek als straks de verouderde sporthal tegen de vlakte gaat? De gemeente geeft aan dat te onderzoeken.

Sporthal Kienehoef is sterk verouderd en aan vervanging toe. Dit geldt ook voor beide basisscholen De Kienehoef en OBS de Springplank in de wijk Kienehoef. Momenteel zijn de voorbereidingen voor een Multi Functionele Accommodatie De Groene Long – in de betreffende wijk - gaande. Dit plan omvat in ieder geval dat beide basisscholen onder één dak komen, tezamen met een gym/sportfaciliteit. Samen met het onderwijs, sportverenigingen en de wijk wordt in werkgroepverband nagedacht over de verder gewenste functies binnen dit MFA. Ook is kinderopvang hierbij betrokken. Binnenkort wordt een onderzoek hiertoe afgerond.
In de planontwikkeling wordt ook de wens van Dai Ippo meegenomen. De budovereniging wil ook graag een plek binnen MFA De Groene Long. Er wordt volgens de gemeente (nog) niet gezocht naar een alternatieve ruimte.