Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 144654
Foto:
Column

Ook zo'n hekel aan dat klotebruggetje?

  Column

Sint-Oedenrode - Meierijstad klimaatneutraal in 2050? Ik heb de oplossing: Autosleutels-die-niet-passen. De A50 blijft gegarandeerd leeg! Dat heet "out of the boxdenken".

Staat er geen wind maar wil je toch vliegeren? Bestel dan bij mij een potje strandcrème met de bijzondere naam Vliagra? Smeer dat op je vlieger en het ding blijft 5 uur in de lucht staan! Speciaal voor joggers heb ik laatst een MP3- geluidstape ontwikkeld waardoor ze harder gaan rennen. Het heet "blaffende pitbulls". En zojuist bedacht ik nog een hele nieuwe manier van nagels knippen. Verf ze eerst en knip ze dan pas, dan vind je de geknipte randen veel sneller op de badkamervloer. Probeer het maar eens. En heb je tijdelijk geen vriendin, scheer dan je linkerbeen … dan lijkt het 's nachts net alsof er toch een vreemde bij je in bed ligt. Oh jee, ik voel alweer een nieuw idee opborrelen! Iets met koeien en een vlekkenverwijderaar.
Sommige mensen weten mij gelukkig al te vinden als ze met een probleem zitten. Zo werd ik onlangs gebeld door het bestuur van Ziekenhuis Bernhoven. Ze begonnen eerst een lang en moeizaam verhaal over exploitatietekorten en voor mij onbegrijpelijke afspraken met verzekeraars, maar het kwam er op neer dat ze wat patiënten tekort kwamen, vooral op de afdeling chirurgie en breuken. Tamelijk gênant voor een hospitaal dat zich nota bene zelf op een Peelrandbreuk bevindt. Of ik daar niet iets aan kon doen. Mijn allereerste gedachte ging uit naar de voetbalclubs in de regio. Met wat extra adrenaline en opgefokte rivaliteit zouden er op een gemiddelde zondag tweemaal zoveel ambulances van en naar een sportpark kunnen gaan rijden, maar hoe zwengel je zoiets aan? Toen ik voor een oriënterend onderzoek een bezoek bracht aan Rhode, kwam ik echter spontaan op een veel beter idee. Over dat kleine bruggetje aan het Klaverpad naar de wijk Kienehoef liepen namelijk best veel mensen ...
Donderdag 16 januari heb ik in alle vroegte de ruwe toplaag van het pad over de brug verwijderd. Resultaat: Nog dezelfde dag moesten drie mensen naar de eerste hulp, waarvan eentje met een gebroken arm. Missie geslaagd.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!