Trots zijn ze, en terecht!
Trots zijn ze, en terecht!

Fioretti en Zwijsen krijgen titel 'Excellente School'

Algemeen Onderwijs / Sint-Oedenrode

Meierijstad - Het Ministerie van OCW heeft het Fioretti College en het Zwijsen College het predicaat Excellente School toegekend. Afgelopen maandag was er speciaal een delegatie naar Veghel afgereisd om beide middelbare scholen te feliciteren met deze bijzondere prestatie.

Door: Ties van Dooren

Beide scholen ontvingen het predicaat 'Excellente School' uit handen van Hanneke Taat, voorzitter van de jury Excellente Scholen van de Onderwijsinspectie. Medewerkers en leerlingen werden toegesproken door de locatiedirecteuren Clemens Geenen en Barbara Sol, algemeen directeur Anita O'Connor en wethouder Coby van der Pas. In het bijzijn van OMO-bestuursvoorzitter Jos Kusters steeg er een luid gejuich op in beide aula's. Een mooie bevestiging van de kwaliteit van het voortgezet onderwijs in Veghel.

De toekenning is voor een periode van drie jaar. Zo'n dertig middelbare scholen in Nederland dragen dit predicaat.Het predicaat 'Excellente School' is een waardering voor scholen met bijzondere kwaliteiten en voor scholen die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel.

Leerlingenondersteuning
Voor het Fioretti College is de titel toegekend voor de leerlingenondersteuning. De Veghelse middelbare school biedt efficiënte en effectieve ondersteuning en begeleiding voor leerlingen die dat nodig hebben. Vanuit het Team Ondersteuning Fioretti (TOF) worden vakdocenten en mentoren geschoold en begeleid. Op leerlingniveau kan remedial teaching, een coach of persoonlijk begeleider worden ingezet. Speerpunten zijn contact met ouders, maatwerk, persoonlijke aandacht, coaching, trainingen, remedial teaching en de koersklassen.

Fast Lane vwo+
Voor het Zwijsen College is het predicaat toegekend voor de afdeling Fast Lane vwo+. Leerlingen met een havo/vwo- of vwo-advies kunnen kiezen voor Fast Lane vwo+. Vwo-ers die van een uitdaging houden, kunnen één van de extra vakken kiezen: natuurwetenschappen (robotica) of Chinees. Alle vwo-leerlingen kunnen versnellen en dus in hun eigen tempo leren. Door in de vijfde klas al in één of meerdere of zelfs alle vakken examen te doen, is er tijd voor bijvoorbeeld een vak aan de universiteit of om een speciaal Engels (Cambridge) programma op hoog niveau af te sluiten. Vanzelfsprekend kan het vwo ook gewoon in zes jaren worden gedaan.