Afbeelding

Kirsten v.d. Berkmortel wint voorleeswedstrijd

Algemeen Evenementen / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Haar passage uit het boek "Pleingeheimen" van de bekende jeugdschrijver Jacques Vriens leverde Kirsten v.d. Berkmortel, groep 8 leerlinge van de Antonius van Paduaschool uit Nijnsel, een eerste plaats op in de jaarlijkse Rooise voorleeswedstrijd. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door de Bibliotheken Meierijstad.

Kirsten wist het talrijke publiek in Mariëndael mooi mee te voeren in het verhaal en ze kreeg van juryvoorzitter Marieke met name complimenten over haar mimiek en duidelijk taalgebruik. "Jij kunt zo voor de klas als er een leerkracht even afwezig is", zo merkte een jurylid op.

De winnares gaat allereerst Rooi vertegenwoordigen in Veghel, waarna ze mogelijk als kandidaat voor Meierijstad doorgaat naar de Brabantse en landelijke kampioenschappen. De presentatie van de wedstrijd was dit jaar in handen van Jolijn van Rossem (Bibliotheken Meierijstad) en de jury bestond uit Bas van Turnhout, Marieke Jacobs en Jan Verhagen. De jury prees het hoge leesniveau van de zeven deelnemende schoolwinnaars.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding