Afbeelding
Foto: archief Muziekvereniging Meierijstad

Wie jarig is trakteert

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Toen pastoor Panken in Nijnsel fanfare Sint Antonius oprichtte, had hij waarschijnlijk nooit kunnen vermoeden dat "zijn" club, 100 jaar later, weliswaar onder een andere naam en tegenwoordig als harmonie, nog steeds een bloeiende vereniging zou zijn. Dat is echter zeker het geval. Muziekvereniging Meierijstad viert feest en daar wil zij iedereen van laten meegenieten.

Aanstaande zondag, 26 januari 2020, vieren de leden van de muziekvereniging hun verjaardagsfeestje in de Beckart, Oude Lieshoutseweg 7, in Nijnsel. Het concert begint om 13.30 uur en de toegang is gratis.
Zondag zullen alle orkesten binnen de harmonie hun opwachting maken. Zo kunt u, naast het harmonieorkest, luisteren naar "Werk in uitvoering". Dit is het opleidingsorkest van de harmonie onder leiding van Peter Spierings, waarin jonge kinderen, die via de vereniging les volgen bij de muziekschool van Phoenix Cultuur, leren om samen muziek te maken. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en daarom vindt de vereniging het belangrijk om te investeren in de opleiding van jonge muzikanten. Hiervan is ook de slagwerkgroep, onder leiding van René van Lokven een goed voorbeeld. Door de fusie van harmonie Nijnsel met Echo der Bergen uit Eerde, ontstond een fantastische percussiegroep, die op dit moment een bruisend onderdeel is van Muziekvereniging Meierijstad. Een jonge club slagwerkers, die hard aan de weg timmert en waarvan u zeker zult gaan genieten.

Hear-it
Er is een nauwe samenwerking tussen Muziekvereniging Meierijstad en Phoenix Cultuur. Naast de muziekschool organiseert Phoenix Cultuur, onder de naam Pop&Co, alles op het gebied van bandcoaching. Onder professionele begeleiding leren jonge bands alles wat nodig is om van hun band een topband te maken. Een van deze bands is "Hear-It". Deze uit Veghel afkomstige band bestaat uit Lieke Huitinga (zang), Celine Tuaux (toetsen), Sven Berio (drums), Dennis van der Sanden (gitaar), Judith van der Velden (bass) en Simone Huitenga (gitaar en zang). De energie van deze jongeren spat ervan af en dat brengen ze over op hun publiek. Aanstaande zondag zullen zij er, samen met de leden van het harmonieorkest een muzikaal feestje van maken! Wie jarig is trakteert en Muziekvereniging Meierijstad hoopt dat velen aanstaande zondag een taartje bij hen komen eten!