Logo mooirooi.nl
Een duidelijk teken dat de bever in de buurt is.   | Fotonummer: 72b390
Een duidelijk teken dat de bever in de buurt is. (Foto: JEbbenn)
Natuur en Milieu

Er wordt hard gewerkt aan de Dommel

Sint-Oedenrode – Aan de Dommel achter de Ahrend wordt hard gewerkt. Vorig jaar werden er al beversporen gespot en dit jaar is duidelijk dat minimaal één bever het tot een permanente verblijfplaats heeft gebombardeerd. Aan enkele boomstammen is flink geknaagd. Die staan op het punt om te vallen. De kans bestaat dat er nog een tweede bever bij hoort en dat ze een familie gaan stichten.

Dat vertelt Mark Scheepers van Heemnatuurgroep Sint-Oedenrode in een item van Omroep Meierij. Hij is blij met de komst van de bever, want het is een mooie soort die weinig tot geen overlast veroorzaakt. "De Dommel is een ideaal leefgebied voor ze. Het is een vrij meanderende beek met natuurlijke oevers. Daarom gaat de bever niet ver het land op en zal hij weinig schade aanrichten", vertelt hij in de video.
Het is niet heel erg verrassend dat de bever weer wordt gesignaleerd. Nadat het dier rond 1988 weer werd uitgezet in de Biesbosch, verspreidde het zich snel over de rest van het land. Het is algemeen bekend dat ze hout eten. Dat doen ze om er dammen en burchten van te bouwen, maar ook om van te eten.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!