Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 1f0f80
Foto:
Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Open Dag Fioretti College

Het onderwijs op het Fioretti College is praktisch en persoonlijk. Brugklassers krijgen les van een klein docententeam in een aparte vleugel. Als leerling word je gezien en gehoord en dat geeft een veilig en betrokken gevoel. Tijdens de Open Dag op zaterdag 1 februari kunnen leerlingen en ouders/verzorgers dit zelf ervaren. Tussen 11.00 en 15.00 uur bruist het gebouw aan de Muntelaar 4 van de activiteiten!

Onderwijsaanbod
Het Fioretti College biedt de leerwegen praktijkonderwijs (PrO), basisberoeps, kaderberoeps en mavo aan. Met onze combiklassen basis-PrO en mavo-kader zorgen we ervoor dat elke leerling op het juiste niveau uitgedaagd wordt. Alle eerstejaars leerlingen mavo en vmbo werken vanaf de brugklas met een laptop, aan te schaffen via de school.

Theorie & Praktijk
De praktijklokalen zijn ingericht als een kopie van de werkelijkheid. Theorie wordt gegeven in klassikale situaties en op leerpleinen. De leerlingen krijgen intensieve begeleiding en er wordt een portfolio opgebouwd. Een optimale voorbereiding op mbo, havo en/of beroep.

Profielkeuze
In het derde leerjaar kiezen de basisberoeps en kaderberoeps leerlingen één van de volgende profielen: Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren & Energie (PIE), Mobiliteit & Transport (M&T), Economie & Ondernemen (E&O), Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) of Zorg & Welzijn (Z&W). Mavo-leerlingen oriënteren zich via het profiel Dienstverlening & Producten (D&P) of het vak Technologie & Toepassing (T&T) op hun vervolgstudie en het beroepenveld.

Havo-mavo brugklas
Leerlingen die in aanmerking komen voor de havo-mavo brugklas, krijgen op havo-niveau les op het Zwijsen College. In de loop van het jaar volgt er een advies. Leerlingen met mavo-advies maken de overstap naar het Fioretti College.

Combiklassen
De combiklassen mavo-kader en basis-PrO zijn er speciaal voor leerlingen die in de nabije toekomst mavo of basis aan zouden moeten kunnen, maar er nog niet helemaal zeker van zijn of nog wat extra ondersteuning nodig hebben.

Praktijkonderwijs
Op de afdeling praktijkonderwijs is er extra tijd en zorg voor leerlingen die moeite hebben met leren. De groepen zijn klein, de mentor is tevens coach en er zijn veel praktijkvakken. In leerjaar 4, 5 en 6 lopen de leerlingen enkele dagen per week stage.

Meer informatie: Kijk op www.fioretticollege.nl voor meer informatie.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!