Afbeelding

Ga mee op reis in Rooi!

Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode - Geen verre reis dit jaar? Geen probleem. Oud-Rooienaren Bram en Elle laden de camper vol, parkeren de kids op de achterbank en ontdekken komende weken de parels van Sint-Oedenrode. Wat blijkt? Voor het ultieme vakantiegevoel hoef je écht niet ver op reis, in Rooi ligt het bewijs.

Het gezin toert van Vressel tot de Vlaghei, slingert door de Scheeken en dommelt weg in de weides van het Dommeldal. “Toen Natuurlijk! Sint-Oedenrode ons vroeg de grenzen van Rooi te ontdekken deze zomer, was daar maar één passend antwoord op natuurlijk”, lacht Elle. “Natúúrlijk!” Voor hun staycation in Sint-Oedenrode stapt het gezin achter het stuur van een 'made in Meierijstad camper' van Van Acht Campers. “Op avontuur in Rooi; een fantastisch initiatief!", vertelt eigenaar Teun. "Daar dragen wij dan ook graag een campertje aan bij." Rooienaar Rinus van der Heijden nam de routes voor zijn rekening. “Na een uurtje brainstormen lag er al een lijst met twintig prachtige plekken en paden op tafel”, besluit Elle. “We hebben de mooiste zes uitgekozen. En route!"

Ook op vakantie in Rooi? Volg de camperaars de komende weken op Instagram en Facebook (@natuurlijksintoedenrode) en/of lees het avontuur over een paar weken terug in deze krant.

Elle (35) woont met Bram (34) en dochters Marie (3) en Cato (1) in Den Bosch. Ze heeft een tekstbureau in de stad en een camper in de straat, schrijft voor bladen maar leest ze nooit (zie: ‘dochters’) en voelt zich, na meer dan vijftien jaar, nog altijd Rooienaar.