Boskant speelde een spannende wedstrijd tegen Irene.
Boskant speelde een spannende wedstrijd tegen Irene. Foto:

Olland, Boskant en Nijnsel slepen drie punten binnen, Rhode speelt gelijk

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Het bleek een enerverende voetbalzondag voor Olland, Boskant en Nijnsel. Zij wisten de drie punten binnen te slepen, de een wat makkelijker dan de ander. Rhode liep tegen een gelijkspel aan.

SV Olland pakt drie punten

Op een goed bespeelbaar veld en onder een aangename zonnestraal stonden SV Olland en WHV aan de aftrap van hun wedstrijd. Een wedstrijd die voor beide partijen enkel nog belang zou kunnen hebben voor een eventuele derde periode gezien de stand op de ranglijst. Het elftal van de bezoekers stond onder leiding van oud trainer van Olland Bas van Engelen, dus dat geeft altijd een extra dimensie aan de wedstrijd. Maar ook voor de huidige trainer van SV Olland, Maik van Driel was het een bijzonder wedstrijd omdat hij volgend jaar voor de groep van WHV zal staan. Kortom leuke bijkomstigheden voor we hopen een leuke en mooie wedstrijd.

De wedstrijd liet vanaf de aftrap een bovenliggend Olland zien die slordig in het spel en de passing was en daardoor onnodig veel balverlies leed. De jonge ploeg van WHV kon echter geen gebruik maken van deze slordigheden en miste daarmee misschien wel de mogelijkheid om er een echte wedstrijd van te maken. Het was dan ook passend in het spelbeeld dat in de 33e minuut Stefan Erven met een laag geplaats schot de 1-0 mocht laten aantekenen.
Het spelbeeld bleef ook na deze voorsprong hetzelfde, een slordig spelend Olland met veel onnodig balverlies en een tegenstander die hier geen gebruik van kon maken. Na de rust was het een voortzetting van de eerste helft en het was Robert Erven die met een geplaatst schot via de binnenkant van de paal de 2-0 liet noteren. Hiermee was de spanning uit de wedstrijd en kon SV Olland rustig haar voorsprong gaan uitbreiden.

Een voorsprong die op dat moment zeker hoger zou zijn geweest als de uitstekend keepende Van Grinsven van WHV daar geen stokje voor zou hebben gestoken. Met een aantal prachtige reddingen wist hij een vroege 3 en 4-0 te voorkomen. Echter ook hij moest er aan geloven toen in de 74e en 88e minuut wederom de gebroeders Erven voor de 3 en 4-0 zorgden.

Kortom een wedstrijd die geholpen door een machteloze tegenstander een grote uitslag kende wat gezien de vele slordigheden in het spel van SV Olland zeker niet te verwachten was.

SV Olland heeft echter de ploeg om met een beter verzorgd spel vol mee te gaan doen voor een eventuele derde periode.

Opnieuw Boskantse overwinning

Boskant is er in geslaagd om de stijgende lijn, die werd ingezet vanaf wedstrijd acht uit de competitie, ook thuis tegen Irene vast te houden. Met de 5-0 nederlaag, uit bij Irene eerder dit seizoen in het achterhoofd, had Boskant nog wat goed te maken. Het zou geen gemakkelijke klus worden. Dat was vooraf wel duidelijk.

Boskant moest vanaf de eerste minuut vol aan de bak. Na enkele minuten al was een redding van Boskant doelman Frank Thijssen nodig bij een inzet van Rody van Gaal. Ook de corner die eruit volgde, bracht de thuisclub de nodige zorgen. De toon was gezet! Irene bleef voor rust de bovenliggende ploeg al wist Boskant door een goede organisatie te voorkomen dat het op een achterstand kwam.
De eerste de beste aanval na rust leverde voor de bezoekers een enorme kans op voor de 0-1. Na een goede aanval over links had Rody van Gaal de bal van dichtbij voor het inschieten, maar Boskant had geluk dat hij de bal faliekant miste. Boskant kreeg langzaam maar zeker wat meer grip op het spel. Aanvallend werd het gevaarlijker, zodat ook Boskant enkele goede mogelijkheden kreeg. In de 65e minuut kwam Boskant op voorsprong. Een schot op doel, na een snelle aanval over links, kon door de Irene verdediging in eerste instantie nog wel weggewerkt worden, maar doelman Van Kessel was kansloos op de snoeiharde schuiver die van de voet van Yannick Opheij richting benedenhoek vertrok: 1-0. Irene gaf wel wat tegengas, maar het lukte de ploeg niet om echt grote kansen te creëren. Boskant was bij een aantal acties dichter bij de 2-0. In de 79e minuut leek Aimé Opheij goed op weg, maar zijn schuiver strandde op de paal. En Stijn van den Biggelaar was er in de eindfase tot twee keer toe dicht bij, maar zijn schuiver c.q. kopbal misten de juiste precisie zodat de 1-0 de eindstand werd.
Opnieuw drie punten erbij voor Boskant dus, dat door dit resultaat opschuift naar het linker rijtje! Zaak voor Boskant om dat in de eerstvolgende wedstrijd, uit tegen Tongelre, vast te houden.

Rhode speelt weer gelijk

De derby tussen Rhode en Schijndel had als eindstand 1-1. Dat was vooral voor Rhode een teleurstellend resultaat, want Schijndel moest al na 26 minuten met tien man verder. Gek genoeg leidde deze overtalsituatie niet tot een duidelijk veldoverwicht voor Rhode.

Rhode begon gretig aan de wedstrijd. Al na drie minuten had Rogier Meijer een doelkans, maar hij kreeg de bal niet goed op zijn voet. De bal kwam per abuis bij Simon van de Wetering in heel kansrijke positie, maar hij werd afgefloten voor buitenspel. Diezelfde Simon werd in de 17e en 26e minuut op identieke, onreglementaire wijze afgestopt, waardoor de centrale verdediger van Schijndel met twee keer geel kon inrukken. Tussen die gele kaarten in had Schijndel nog een goede kans gehad. Een hoge steekbal door het midden werd gevaarlijk op (het) doel(net) gekopt.

Na bijna een half uur scoorde Schijndel: een diepe bal vanuit de achterhoede werd in het doel gewerkt. De scheidsrechter constateerde echter een duwfout van de Schijndelse aanvaller en tot opluchting van heel Rhode werd het doelpunt afgekeurd. Vijf minuten voor rust kreeg Rhode zijn beste kans tot dan toe. Simon van de Wetering gaf een lage voorzet aan Tijn Vorstenbosch, maar zijn schot ging over. Even later prikte Tijn wel raak, nadat hij zich eerst knap vrij draaide van zijn tegenstander: 1-0. Net voor rust leek het 2-0 te gaan worden, toen Simon van de Wetering alleen op het doel afging. In plaats van direct te schieten koos hij voor een passeeractie. Daardoor werd de hoek om te scoren (te) klein en ging zijn schot in het zijnet.

In het eerste kwartier van de tweede helft werden drie goede kansen van Rhode niet benut. Simon van de Wetering kopte over, Daan van Dinten schoot tegen de keeper op en Rogier Meijer zag zijn schot tegen de lat gaan. Rhode gaf geen kansen weg, maar in de 68e minuut werd aan Schijndel wel een hoekschop weggegeven. Schijndel pakte dit cadeautje maar al te graag uit en kopte de hoekschop binnen: 1-1. Het Rhode-publiek zat te wachten op een sterk Rhode-offensief, maar op de een of andere manier lukte dat niet. Geen moment was zichtbaar dat Rhode met een man meer aan het spelen was. In blessuretijd legde Rhode nog wel een mooie aanval op de mat. Chiel van den Biggelaar opende op Pieter Verbruggen die vervolgens een strakke voorzet op Rogier Meijer gaf. Helaas ging zijn inzet net naast. Daarmee was het zesde gelijkspel van dit seizoen een feit. Deze voelde evenwel als een nederlaag.

Stefan Hulsen stuwt Nijnsel naar zege

Nijnsel had de intentie om op Palmzondag haar Palmares met drie punten te verrijken. Die intentie werd versterkt door de knauw die het team afgelopen zondag had opgelopen thuis tegen Boskant. Zo onverdiend maar dat telt niet.

Nijnsel ging op bezoek bij Woenselse Boys uit Eindhoven, een team waar destijds thuis met redelijk gemak van werd gewonnen maar dat nu in een benarde positie verkeert. En een kat in het nauw. Nijnsel was vanaf het begin bij de les en liet eigenlijk de gastheren geen enkele illusie op een resultaat. Al snel kwamen er kansen maar die werden net als afgelopen zondag niet verzilverd. In de 25e minuut brak Niels der Kinderen de score open; 0-1. Loon naar werken. Vijf minuten later herhaalde hij dit kunstje en toverde hij een redelijk geruststellende 0-2 op het scorebord. Dit was tevens de ruststand. En die had nog wat rianter kunnen uitvallen als Rick van der Vleuten de strafschop wat beter had ingeschoten. Nu werd hij een prooi voor de doelman.

Na de pauze opnieuw een overwicht voor de overtuigende bezoekers. De schilderachtige passes van Jelle de Louw kwamen steeds meer uit de verf. In de vijftigste minuut een bijzonder moment; de zwagers Hoppenbrouwers en Der Kinderen lieten zowat in dezelfde minuut de 0-3 en 0-4 aantekenen. Laatstgenoemde realiseerde hiermee een gemankeerde hattrick. Vervolgens regen de kansen zich aaneen maar bij een 0-4 tussenstand sloop er toch wat slordigheid in het spel van de bezoekers. In de 77e minuut een emotioneel moment. Stefan Hulsen die Nijnsel in het verleden al zoveel successen bezorgde, was na een jaar van chronisch blessureleed in het veld gekomen. En wat presteerde hij of hij nooit was weg geweest; hij scoorde! Een historische 0-5. Ook een emotioneel moment voor therapeut Stefan Hendriks die zich ontelbare uren heeft ingespannen om Stefan op te lappen waar anderen de moed al hadden opgegeven. De eindstand werd met veel vreugde en opluchting omarmd en dat gevoel werd nog versterkt toen bekend werd dat concurrent Mariahout tegen een stevige thuisnederlaag was aangelopen.

En nu een relaxt Paasweekend voor de boeg, Paaspop, eieren schilderen, even op adem komen en de zondag daarna thuis tegen WEC. Nijnsel staat er goed op en als zowel Nijnsel als Feyenoord naar verwachting ergens in mei kampioen worden, dan is dat de ultieme beloning voor aantrekkelijk en aanvallend voetbal. En zo hoort het ook.