Michelle in actie.
Michelle in actie. Foto: Jos van Nunen 2023

Clubgevoel: Fanatiek en heel veel lol

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Rooienaren dragen hun verenigingen een warm hart toe. Dat blijkt uit de vele vrijwilligers die wekelijks hun steentje bijdragen. Het sociale aspect binnen de clubs is enorm van belang. Er wordt samen gestreden op de sportvelden om naderhand onder het genot van een biertje de wedstrijd en het weekend te bespreken.

DeMooiRooiKrant spreekt met leden van Rooise verenigingen over waarom ze met zoveel plezier lid zijn van hun club. Michelle van Iersel is op meerdere vlakken betrokken bij BV Rooi. Naast actief lid, vervult ze meerdere rollen binnen de hechte club.

Hoe lang ben je al actief bij Basketbalvereniging Rooi?
“Sinds 2016 ben ik lid van de club.”

Op welke manieren ben je actief bij de vereniging?
“Ik speel zelf in het damesteam, een heel gezellig team dat enerzijds heel fanatiek is en anderzijds vooral lol wil maken. Samen met Annemiek en Francine geef ik trainingen aan het jongste team (u10), Annemiek bereid de trainingen altijd super leuk voor en samen geven we de training. Ook ben ik de wedstrijdsecretaris van de club.”

Wat zorgt ervoor dat BV Rooi een hechte club is?
“Sommigen kennen misschien de legendarische succesverhalen van BV Rooi van vroeger, dit was eerlijk gezegd voor mijn tijd.

Vandaag de dag is de club wat kleiner maar wel nog steeds een hele leuke club met veel verschillende fanatieke basketballers van verschillende leeftijden!

Doordat we samen optrekken en allemaal een steentje bijdragen kunnen we blijven bestaan en verder groeien.”

“| Sommigen kennen misschien de vroegere, legendarische succesverhalen

Wat maakt basketbal zo leuk?
“Dat het een teamsport is en dat je als speler flitsende en verrassende acties kunt maken.”

Iedereen mag drie keer gratis mee trainen om te kijken of hij/zij het leuk vindt om te basketballen en lid wil worden van de vereniging. Als je na de derde training lid wilt worden kun je op bvrooi.info een inschrijfformulier en machtingsformulier downloaden.
Deze kun je inleveren bij de trainer of via post versturen naar de ledenadministratie. Op de website is meer informatie te vinden.

Afbeelding