Boskant speelde tegen Nieuw Woensel

Een moeizame voetbalzondag voor Rooise clubs

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Het bleek een moeizame voetbalzondag voor Rhode, Boskant, Nijnsel en Olland. Waar Nijnsel wederom drie punten weet binnen te slepen en Rhode één punt redt, weten Olland en Boskant niet te winnen.

Bas van Kuringen helpt Rhode naar een punt

Afgelopen zondag kwamen de Groesbeekse Boys op bezoek bij Rhode | Van Stiphout Bouw. De punten werden uiteindelijk gedeeld dankzij een doelpunt in de extra tijd van Bas van Kuringe, tot grote vreugde van de thuisploeg.

Rhode opent de wedstrijd sterk met een kans in de vierde minuut. Echter kon deze kans niet tot doelpunt verwerkt worden. Ook de uitploeg creëerde kansen in de beginfase van de wedstrijd. In de zeventiende minuut weet Rhode doelman Paul van Heesch zijn ploeg op de been te houden door een vrije trap te keren. De thuisploeg blijft gedurende de eerste helft op zoek naar de openingstreffer, die via een kopbal en meerdere kansen voor Rogier Meijer in de lucht hangt. Met kleine mogelijkheden weet Groesbeekse Boys niet echt gevaarlijk te zijn in de eerste helft. Vlak voor de rust lijkt Rhode op voorsprong te komen na een mooie aanval vanuit het middenveld, maar ook Thomas van der Pol weet deze kans niet te benutten.

Na rust komen beide ploegen fel uit de kleedkamer. In de vijftigste minuut weet Van Heesch wederom Rhode in de wedstrijd te houden, na een één op één duel met Stan Jansen. De Groesbeekse Boys weten hun aanvaller in stelling te brengen, maar ook zij zijn niet gelukkig in het benutten van de kansen. Toch weten de bezoekers op voorsprong te komen door middel van een penalty. Het doelpunt ontketende een ware strijd, die verschoof van het middenveld naar het volledige sportpark. De Rhode-spelers gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Ook nu hing deze in de lucht, mede dankzij het gevaar van Bas van Kuringe die voor het eerst dit seizoen weer minuten maakte in het vaandelteam. In blessuretijd werd het harde werk van Rhode beloond. Waar de gevaarlijke vrije trap van Roel Smeets nog kon worden gekeerd, bleek de vrije trap van Van Kuringen de Groesbeekse verdediging en keeper te machtig. Vlak voor het fluitsignaal weet Rhode tot grote vreugde van de thuisploeg en het publiek op gelijke hoogte te komen.

Op dit moment bezet Rhode nog steeds de negende plaats. Aankomende zondag reist Rhode 1 af naar Overloon. Daar spelen de mannen tegen SSS’18. Met maar drie punten verschil is dit wederom een belangrijke wedstrijd voor de Rooienaren.

Boskant krijgt te weinig in de thuiswedstrijd

Weer geen punten voor Boskant helaas. Een beetje zuur, want het was afgelopen zondag toch een nagenoeg gelijk opgaande wedstrijd. Met ook voor Boskant een aantal goede kansen. Maar het scoren... als dat nou eens wat effectiever zou kunnen!

Boskant was het eerste half uur meer aan de bal, maar slaagde er daarmee niet in echt gevaarlijk te worden. Daarna werden de bezoekers sterker. In de 37e minuut moest doelman Frank Thijssen aan de bak bij een goede vrije trap van Tim Nelemans. Uit de corner die dat opleverde, kwamen de bezoekers op voorsprong. Het was allemaal niet erg duidelijk hoe dat ging, maar uit de scrimmage die ontstond na de genomen corner tikte Loange Kinsungila de bal uiteindelijk tegen de touwen: 0-1. Net voor de theepauze kregen de bezoekers nog een goede kans uit een vrije trap, maar de inzet van Kevin Bouwens vloog over.

De eerste aanval na de theepauze was voor de bezoekers. Dat leverde bijna een tweede doelpunt op; de schuiver van Max Brockbernd ging maar net naast. Daarna wist Boskant de druk maar naar voren te verplaatsen. In de 51e minuut leek dat de gelijkmaker op te leveren. Op advies van de grensrechter keurde scheidsrechter Sivac het doelpunt echter af. De Boskant aanhang was het daar niet zo mee eens, omdat Emiel van den Elsen, die de bal binnenschoot, duidelijk vanachter de man z’n actie inzette. Ook Rick van der Zanden was met z’n schuiver in de 58e minuut dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Den Hollander redde attent. Twee minuten later had Stijn van den Biggelaar de gelijkmaker op z’n schoen, maar in goede positie tikte hij de bal naast. In de 75e minuut leek Boskant dan toch nog op weg naar de gelijkmaker, maar uit de scrimmage die ontstond na een corner, lukte het tot drie keer toe niet om de bal over de doellijn te krijgen.

Met de 0-1 uitslag verandert er dus niet veel aan de positie van Boskant. En met de wedstrijd van aanstaande zondag op het programma, Boskant moet uit tegen koploper Nijnsel, wordt het nog een hele klus om daar verandering in te brengen!

Zuinige overwinning voor Nijnsel

Op de vierde zondag van de Advent, die ook wel Zondag Lateranen wordt genoemd en daags voor de Feestdag van de Heilige Jozef, trok de geelblauwe brigade naar het kerkdorp van Boxtel. Voor de zoveelste keer dit seizoen waren enige mutaties noodzakelijk in de basisopstelling van het Nijnselse vaandelteam.

Zondag op bezoek bij Essche Boys in het BBB-bolwerk Esch, onder de rook van Boxtel, waar het een sfeerloze bedoening was en het hoofdveld waarschijnlijk morgen wordt ingezaaid met mais. Maar dat was geen garantie voor een makkelijke overwinning voor de koploper. Voor de rust weinig hoogtepunten. Net voor de rust kregen de gastheren een dot van een kans maar die werd jammerlijk gemist. Daarom sta je ook in het rechterrijtje. Na de thee werd het spelpeil er niet beter op. In de 61e minuut eindelijk een goede aanval van Nijnsel-kant die liep over meerdere schijven. Uiteindelijk gaf Joost Vervoort een prachtige pass richting doelmond waar Marco van de Ven vanuit een best wel moeilijke positie met een katachtige Arie Boomsma-beweging de bal via de paal binnen caramboleerde; 0-1. Deze tussenstand werd vervolgens niet verdubbeld zodat de gastheren toch nog op een punt loerden. Zij werden hierin aangemoedigd door een overtalsituatie. Nijnsel werd namelijk getrakteerd op tweemaal geel en als dat voor dezelfde speler is, dan betekent dat een veldverwijzing. Een leermoment. De laatste minuten waren een déjà vue van de uitwedstrijd tegen Irene destijds en ook nu bleven de gasten gevrijwaard van een tegentreffer die overigens niet verdiend zou zijn. Aanstaande zondag staat een thuiswedstrijd op het programma tegen naastenbuur Boskant. De uitwedstrijd leverde destijds redelijk makkelijk drie punten op voor de bezoekers maar na de winterstop is Boskant bezig aan een soort revival ofschoon afgelopen zondag thuis werd verloren van Nieuw Woensel en het degradatiespook vanwege de versterkte degradatieregeling nog steeds niet van De Scheken is verdreven. En spannend wat de assistent-trainer op de Boskant-bank teweeg brengt die aanstaande zondag aan Boskant-kant de scepter zwaait. De wedstrijd op de ongetwijfeld vollopende Den Eimert start traditioneel om half drie wat overigens als half twee zal aanvoelen.

SV Olland kan koploper FC Uden niet verrassen

Het bezoekende FC Uden, koploper met maar drie verliespunten, liet ook in Olland geen steken vallen. Maar de 1-5 uitslag doet geen recht aan wat er op het veld te zien was. FC Uden was de bovenliggende partij, zoals al het gehele seizoen, maar het was SV Olland die na tien minuten met 2-0 voor had moeten staan.

Drie levensgrote kansen waren niet besteed aan Stefan en Robert Erven en daarmee brachten ze FC Uden in de wedstrijd. Ondanks het sterker worden van FC Uden kon Olland er nog verschillende keren gevaarlijk uitkomen. Zo was er het schot van Martijn van Rooij wat niet klemvast gehouden kon worden door de keeper maar de inkomende Harm van Oirschot was net te laat om de vallende bal binnen te tikken. Gaandeweg nam FC Uden steeds meer het heft in handen en kwam na zeventien minuten op 0-1 waarbij de Ollandse verdediging niet ferm genoeg ingreep en ook de keeper er niet foutloos uitzag. Door deze goal was Olland even van slag en kwamen ze steeds meer onder druk te staan. Dat resulteerde in de 0-2 na 25 minuten, toen een van de aanvallers keurig combineerde door het Ollandse centrum en de bal netjes afmaakte. Hierna kwam Olland weer wat beter in de wedstrijd en kon iets meer tegenstand bieden. Toen in de veertigste minuut SV Olland een penalty kreeg toegewezen wist Robert Erven deze te benutten. Hiermee hadden ze de aansluitingstreffer te pakken en gingen ze met een vertrouwd gevoel de kleedkamers in. Na rust eenzelfde wedstrijdbeeld waarbij FC Uden probeerde Olland onder druk te zetten, maar de thuisploeg dit goed wist te pareren en eruit kwamen als de mogelijkheid er lag. Maar in de 52e minuut was een ongelukkige sliding van Sebastian van Kessel de aanloop naar een doelpunt van FC Uden. Want via het been van Sebastian ging een bedoelde voorzet, onbedoeld in ons doel. Het geluk van de kampioenen zullen we maar zeggen en daarmee 1-3. Hierna kwam de wedstrijd weer wat meer in evenwicht maar kon Olland steeds minder een vuist maken of FC Uden bedreigen. Het was dan ook de koploper die via twee, ietwat gelukkige, goals uitliep naar 1-5 en daarmee SV Olland teleurgesteld achterlatend. Achteraf een terechte overwinning voor FC Uden, maar als SV Olland die eerst twee kansen benut had dan?

Volgende week wacht opnieuw een zware wedstrijd bij DWSH’18.