KV Rooi begint sterk aan tweede seizoenshelft

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Zondag 8 mei stond voor de KV Rooi de eerste buitenwedstrijd op het programma. KV Rooi heeft met vertrouwen de binnencompetitie afgesloten en wil dit graag voortzetten op het veld. In Ommen werd het opgenomen tegen ODC, die in de eerste helft van de buitencompetitie nog te sterk bleken. Alhoewel er maar met één doelpunt verschil werd verloren. Genoeg kansen dus om deze keer wel de punten mee naar huis te nemen.

KV Rooi wist al snel de score te openen door een fraaie omdraaibal. ODC wist daar gelijk een antwoord op te geven, wat de stand weer gelijk trok. KV Rooi wist in de eerste helft wel telkens de voorsprong te pakken, maar verzaakte uit te lopen, mede doordat ODC goede tegendruk gaf. Er werd gerust met een 5-7 voorsprong voor Rooi.

Na rust wist ODC binnen 4 minuten de stand weer gelijk te trekken naar 8-8, waardoor de ploeg uit Ommen hoop kreeg. Toch was het initiatief daarna weer aan Rooise zijde, en kon de voorsprong weer teruggepakt worden. Mede door lange aanvallen te spelen en geduldig naar kansen te zoeken wist Rooi uit te lopen naar 8-11, met nog 5 minuten te spelen. Hierna werd het nog spannend doordat ODC kort voor tijd twee doelpunten wist te maken, wat resulteerde in een eindstand van 10-11. Hiermee zijn de eerste punten voor KV Rooi binnen! Komende zondag, 15 mei om 14.50 uur, staat een thuiswedstrijd tegen Rosolo op het programma. KV Rooi kan alle support gebruiken bij de strijd tegen de kersverse Nederlandse zaalkampioen.