Archief
Archief

Druk weekend voor Nijnselse ruiters en amazones

Sport

Sint-Oedenrode - Dit weekend werd er weer gesprongen in Velddriel en Nistelrode. Juliët Bosshard en Eline Peters startten hun paarden op een springwedstrijd in Nistelrode.

Eline en haar paard Forever Alve reden twee foutloze parcoursen en met 72,5 stijlpunten behaalden zij de vijfde prijs. Juliët en haar paard Dutch Pride reden in de klasse L twee foutloze rondes en behaalden de derde prijs. Judith en Marwin van den Nieuwenhuijzen reisden af naar Velddriel voor een springwedstrijd.

In de klasse B eindigde Judith en haar paard Loesje van de Soniuswijck met een tweede prijs in de klasse B. In de klasse M kwam Marwin aan de start met Eton. Na twee foutloze parcoursen behaalden ze de tweede prijs. Op zondag startte Marwin zijn paard Fien in het springen klasse M. Na een snelle barrage eindigde dit duo met een eerste prijs. In de klasse Z/ZZ werden in de prijsuitreiking zowel de eerste als de tweede plaats bezet door Marwin. Met zijn nieuwe troef Zelena eindigde hij als eerste en met ERP van WWW.Olland.biz als tweede. Volgend weekend vinden in de Mortel de Brabantse kampioenschappen springen voor paarden plaats. De volgende Nijnselse ruiters gaan hier in diverse klassen strijden voor de hoogste eer. Noortje Gevers, Anouk van den Nieuwenhuijzen, Nicole Gevers, Marwin van den Nieuwenhuijzen, Suzan van Gastel, Thom van Dijck en Mandy Jansen. De wedstrijden vinden plaats in Manege het Zwarte Water op 27 en 28 Februari.