Mec Support
Mec Support

Pittige tiende etappe Dakar

Sport

Sint-Oedenrode/La Rioja -  Dat was er een die de mannen scheidde van de jongens. In de koninginnenrit van deze Dakar ging Hans Vogels los en meldde zich bij de mannen  Bij de grote mannen zelfs. Met de veertiende tijd in de 244 kilometer lange special gaf hij een groot aantal toprijders het nakijken. Etappe 10 is dan eindelijk de etappe waarin hij zich beste Nederlander mag noemen. 

"Het was een echte rallydag, waarvan we er deze Dakar nog veel te weinig hebben gehad. Het was bikkelen, maar ik heb ervan genoten. Het was zwaar, moeilijk terrein: 90 procent van de dag hebben we off-piste gereden. Ook de navigatie was pittig: veel op cap rijden. Dat ligt mij wel en ik kon me goed focussen. Er gingen er veel de fout in met zoeken naar waypoints." 

Met deze mooie uitslag klom Vogels naar plaats 25 in het klassement. De top 20 is heel goed aan het rijden, waardoor het voor Hans heel lastig zal worden met nog maar één lange en twee kortere specials nog verder op te schuiven in het klassement. "Maar deze etappe en deze uitslag had ik even nodig. Voor mezelf, maar ook om te laten zien dat ik niet afgeschreven ben en dat mijn klasseringen van de vorige twee Dakars geen gelukstreffers waren."