foto: Mec Support
foto: Mec Support

Hans Vogels: Aan het eind van de wereld

Algemeen

Sint-Oedenrode / Bolivia - De vijfde etappe was opnieuw een 'off-day' voor Hans Vogels. Op 4700 meter hoogte in de bergen van Bolivia zat er na 327 kilometer niet meer in dan de 48ste tijd. De hoogte speelde de motorrijder, net als een dag eerder, parten. "Vandaag heb ik niet moeten overgeven, maar veel waard ben ik niet. Ik voel me zo slap als een vaatdoek."

Op de slingerende bergpaden had Hans de grootste moeite de motor te laten doen wat hij wilde. Het draaien en keren kost heel veel kracht en in de ijle lucht ontbrak het hem daar echt aan. Naast de hoogte had Vogels ook nog te kampen met een lek aan een van de voorpoten van zijn KTM. "Het lekte op de remschijf. Op die paadjes langs gigantische kliffen en ravijnen durfde ik niet te pushen. Als de rem niet aangrijpt doordat de schijf vettig is geworden van de olie uit de voorpoot, lig je meters verder beneden te kijken. Volgens mij zijn we vandaag naar het einde van de wereld gereden, maar ik ben blij dat ik er ben. Het was weer een off-day. Ik heb me er inmiddels maar bij neergelegd dat het niet mijn Dakar is."

In Uyuni is ook het assistentieteam weer aanwezig, zodat Vogels in elk geval zijn motor weer in vertrouwde handen kan achterlaten. "Morgen rijden we hier in de buurt, dus weer op hoogte. Ik ga zo eerst maar even liggen om bij te komen en dan maar hopen op een betere dag. Het is niet anders."