Afbeelding

Degelijke overwinning Waterpolodames Argo

Sport

Het was alweer een paar weken geleden dat de dames van Argo een wedstrijd gespeeld hadden, maar afgelopen weekend mochten ze weer het bad in. Na een mooie reeks van overwinningen stond het duel tegen degradatie kandidaat DBD op het programma.

Zowel op papier als ook in de praktijk bleek dit niet meer dan een formaliteit te wezen. Argo was veel beter dan DBD en hoefde hiervoor niet eens haar beste spel te laten zien. Dit overigens in tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen de dames uit Best, waar met een nipte zege van 4-5 gewonnen werd. Maar Argo heeft zich gedurende het seizoen in vorm gespeeld en de dames weten elkaar blindelings te vinden. Afgelopen zaterdag was het vooral zakelijk. Er werd bijna niets weggegeven, doelrijpe kansen van Argo werden afgemaakt en ook het fysieke spel van DBD kon Argo niet van de kaart brengen. Geen spectaculaire wedstrijd, wel een grote uitslag. Met maar liefs 10-3 wist Argo enerzijds de degradatie van DBD definitief te maken en anderzijds haar 3e plek in de competitie te verstevigen. Met nog slechts 1 duel op de agenda, een mooie uitwedstrijd tegen TRB in Tilburg, is het seizoen van Argo bijna voorbij. Doelstelling voor handhaving in de 1e klasse district is hiermee ruimschoots behaald met een mooie 3e plek. Doelpunten voor Argo werden gemaakt door Josine Raaijmakers (3), Renske vd Burgt, Liesbeth vd Korst, Monique van Nielen (3), Lotte van Schijndel en Paula Smith.

Zwemmen
Afgelopen zaterdag heeft Luc van Eijndhoven in het Sportfondsenbad in Amersfoort deelgenomen aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 800 en 1500 meter. Hij verscheen aan de start voor de 1500m vrije slag waarop hij een 11e plaats behaalde in 20.28.22

Acura 24-uur zwemmarathon
Komend weekend wordt in zwembad 'De Neul' de 38e Acura 24 uurs Zwemmarathon gezwommen. Deze begint vrijdagavond om 20.00 uur en eindigt zaterdagavond om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, ook 's nachts. De toegang is gratis. Meer informatie op www.zw-argo.nl/marathon.