v.l.n.r.: Wil van der Linden, Martijn v.d. Brand, Anneke Jacobs, Frans van den Heuvel en Ruud van den Berk.
v.l.n.r.: Wil van der Linden, Martijn v.d. Brand, Anneke Jacobs, Frans van den Heuvel en Ruud van den Berk. Foto: Hans van den Wijngaard

Twintig jaar Dorpsraad Boskant

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - De dorpsraad van Boskant is officieel sinds 2003 actief, maar ook daarvoor was de contactgroep Boskant al bezig met de leefbaarheid van het ‘Rooise kerkdorp aan de rand van het Groene Woud’, zoals de titel van een onderzoeksrapport van ROC studenten luidde. Het rapport van deze studenten stond feitelijk aan de basis van de Dorpsraad Boskant. Vanaf het prille begin was Frans van den Heuvel betrokken bij wat nu de Dorpsraad is. DeMooiRooiKrant sprak met Frans over Boskant, over wat de dorpsraad heeft bereikt en wat de dorpsraad Boskant nog graag wil bereiken.

Wie is Frans van den Heuvel?
Ja, ik ben Frans van den Heuvel en woon inmiddels veertig jaar aan de Hoogstraat. Samen met mijn partner woon ik in de boerderij, die ik heb gekocht, gesplitst en verbouwd tot twee woonhuizen. Daarvoor hebben we de stenen gebruikt die vrijkwamen bij de sloop van het klooster in het dorp (redactie: het Odagesticht, nu Odendael). Die stenen konden we toen kopen voor vijfentwintig gulden per vrachtwagen. Dat lijkt een koopje, maar we hebben alle stenen schoon moeten bikken.

Wat heb je voor werk gedaan?
Na mijn HBO-studie elektrotechniek en hogere elektronica ben ik bij Grasso in Den Bosch gaan werken. Na hoofd technische dienst en groepsleider ontwikkelingsafdeling, koelcompressoren, ben ik in de koeltechniek beland. Hier was ik op veel fronten actief en ben zowel voor de verkoop en after sales over heel de wereld gereisd. Ik was in o.a. Australië, Europa, Zuidoost-Azië, Afrika en Noord en zuid Amerika en heb van veel culturen mogen proeven. Maar het was zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn.

Lees  woensdag verder in DeMooiRooiKrant