’t Skrothupke pakt weer goed uit tijdens halfvasten

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Elk jaar wordt in Sint-Oedenrode het halfvasten weer groots gevierd. CV ’t Skrothupke houdt dan zoals altijd een groots feest. Het afgelopen weekend werd er volop muziek gemaakt en veel gegeten en gedronken. Ook dit jaar was er een kapellenfestival. Een garantie voor muziek, muziek en nog eens muziek.

‘’Zolang als ik weet vieren we elk jaar groot feest met halfvasten, en dat is altijd heel erg gezellig!’’ vertelt Det van der Heijden, lid van ’t Skrothupke. ‘’Hier met het kapellenfestival doen vandaag zo’n zeven kapellen mee. Vanaf twaalf uur zijn we bezig en dit duurt tot vanavond.’’ Onder het genot van een biertje gaat ze vrolijk mee op de muziek en de sfeer zit er goed in, in café Oud Rooij, het traditionele thuishonk van de festiviteiten.

Het feest begon vrijdagavond al met de 80’s & 90’s Black and White party en vervolgde zich op zaterdagavond met de Hollandse avond. Zondag begon ’s ochtends om tien uur de kofferbakmarkt. Deze markt werd ook door de carnavalsvereniging in banen geleid. Meer dan tweehonderd bezoekers kwamen er op af. De markt telde zo’n vijftien verkopers die spullen uitgestald hadden. Van horlogebandjes tot theepotten en van gereedschap tot kleding. Eigenlijk was alles er te vinden.

In café Oud Rooij begon rond de klok van twaalf het kapellenfestival. Zes kapellen, die uit alle windstreken kwamen, waren naar Sint-Oedenrode gekomen om samen met ’t Skrothupke halfvasten te vieren. Het café zat afgeladen vol en het festival kon beginnen. Skrothupke-lid Marian Hubers had het ook erg naar haar zin. ‘’Dit is elk jaar weer een groot feest’’, glimlacht ze terwijl de volgende kapel op komt voor een nieuw optreden. ‘’Zo gaat het de hele dag door!’’

Wie het binnen even te druk werd of wie wat honger kreeg, kon buiten goed terecht. Daar stond een kraam met lekkere hapjes klaar. Een broodje kroket of frikandel ging er wel in, maar ook een kommetje soep zo tussendoor werd erg op prijs gesteld. Een extra ingrediënt voor een nog gezelligere middag.