De vrijwilligers van de Boekenbeurs

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De jaarlijkse Boeken- en platenbeurs komt langzaam dichterbij. Op 21 en 22 februari vindt alweer de 24e editie plaats van dit welbekende evenement. Het hele jaar door zijn vrijwilligers in de weer om de beurs voor te bereiden. Greta Weijens is één van hen. Ze beleeft drukke tijden, maar met plezier.

Tijdens de twee dagen waarop de Boeken- en platenbeurs plaatsvindt, lopen er ontzettend veel vrijwilligers rond. Greta Weijens is contactpersoon van de meeste van hen. Zij begeleidt de volontairs die zich inzetten voor de catering, achter de kassa en bij de in- en uitgangen. "Ik ben vooral veel achter de schermen bezig", vertelt de Rooise. "Zo'n tien jaar geleden heb ik het op me genomen om de vrijwilligers te coördineren. Begin januari schrijf ik de mensen aan of ze weer mee willen doen. Dan hebben ze een bepaalde tijd om te melden waar hun voorkeur naar uit gaat. Welk dagdeel willen ze en waar? Het is een hele puzzel die volgt. Regelmatig volgen er nog aanpassingen." Er zijn komen ieder jaar nieuwe vrijwilligers. Die worden via via geworven. Belangrijk, want de Boeken- en platenbeurs draait op deze mensen.

"Mijn schema is alweer bijna af. Vanaf zaterdagochtend meldden de vrijwilligers zich bij mij. Ik merk altijd dat ze dolenthousiast zijn. Dat ze er heel veel zin in hebben. Ik zie deze club mensen als schakels in één grote ketting. Samenwerken is dan ook erg belangrijk!" zegt Greta tot slot.