Afbeelding

Nationale Ouderen Dag op vrijdag 2 oktober

Algemeen

Evenals vorig jaar doet Sint-Oedenrode ook dit jaar weer mee aan de Nationale Ouderen Dag, die wordt gehouden op vrijdag 2 oktober. Een plaatselijk comité is al weer druk bezig om er voor de Rooise ouderen een mooie dag van te maken. De Nationale Ouderen Dag is een jaarlijks terugkerend evenement, op de eerste vrijdag in oktober. Het is een dag waarop individuele wensen van ouderen worden vervuld door vrijwillige wensvervullers.

Het gaat om wensen van ouderen, waarvoor in onze maatschappij niet altijd ruimte is, maar die vaak eenvoudig vervuld kunnen worden. Kleine wensen, die bij ouderen een grote glimlach op het gezicht toveren. Wensvervullers kiezen via een wensensysteem de wens uit die, qua tijd en karakter, het beste bij hem of haar past. Door het samen laten uitkomen van deze wens ontstaat er vaak een mooie verbinding tussen jong en oud. En die verbinding is er vaak niet alleen voor die ene dag!

Achter wensen en ouderen gaat vaak een inspirerend verhaal schuil. Deze verhalen komen vaak als vanzelf naar voren bij het vervullen van de wensen. De tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven, zorgen vaak voor heel mooie momenten.

Binnenkort zorgt het organiserend comité ervoor dat de ouderen zogenaamde wenskaarten krijgen, die ze voor 1 juli a.s. moeten inleveren. Het comité gaat dan aan de slag om voor iedere wens die in aanmerking komt, een vrijwilliger te zoeken die de wens wil vervullen. In principe zijn de kosten daarvoor voor de vrijwilliger, maar het comité zorgt ervoor dat sponsors worden ingeschakeld die ervoor zorgen dat grotere uitgaven worden bekostigd.

Het comité, onder voorzitterschap van Cees van Rossum, rekent erop dat ook dit jaar weer veel mooie wensen vervuld zullen gaan worden en doet dus ook nu weer een beroep op vrijwilligers die bereid zijn iets voor de oudere medemens te willen betekenen. Deze kunnen zich nu al aanmelden bij de secretaris Rob van Berkel, telefoon 0651272308.