Afbeelding

Haal dankzij Nature's Valley landelijk leven in huis

Zakelijk

De eerste koopzondag – zondag 27 maart – is voor Nature's Valley prima verlopen. "We hebben veel bekijks gehad en redelijk verkocht", blikt eigenaresse Danny Steenbakkers terug. De nieuwe winkel aan de Borchgrave heeft aan belangstelling geen gebrek. Mensen zijn nieuwsgierig en lopen graag binnen om de bijzondere producten te bewonderen. Daar begint een aankoop mee, dus Danny is blij met iedere belangstellende.

De Borchgrave begint zich meer en meer te vullen. Na de komst van Toko Tujuan, enkele weken geleden, is Nature's Valley de volgende aanwinst. De levendigheid heeft er een boost door gekregen. Danny had eerst een winkel in Heeswijk-Dinther, maar koos voor een verhuizing naar Rooi. "Dit dorp heeft veel meer sfeer. Bovendien is het compacter, waardoor het prettiger winkelen is. Ik ben erg blij dat we hier hebben kunnen openen", zegt ze trots.
Ooit begon ze samen met haar man met het verkopen van lampen, zelf gemaakt van geweien. Die bleken erg in trek. Danny: "Min of meer als een grap zijn we er mee gestart, maar het groeide uit tot een groothandel. Er kwam steeds meer bij; kleden, dierenkoppen voor aan de wand, nog meer lampen, tassen, noem het maar op. Als het maar met de landelijke stijl te maken heeft." Imponerend zijn de koppen van herten, elanden en zelfs van een everzwijn. Ze zijn tijdloos, maar in de mode op dit moment. Danny's man is fervent jager, maar het is natuurlijk niet zo dat zijn geschoten dieren aan de muur belanden in de winkel. "We kopen ze in. Of dat we er reacties op krijgen? Ja hoor, maar vrijwel nooit negatief. Toch heb je altijd voor- en tegenstanders. Ik zie jagen in ieder geval als een vorm van milieubeheer en deze dierenkoppen vind je mooi of niet mooi."
Nature's Valley is bekender dan iedereen wellicht verwacht. Die bekendheid heeft het inmiddels verworven door de groothandel, door de fysieke winkel, maar ook door artikelen en advertenties in landelijke bladen zoals Landelijk Wonen. Het interieur van de winkel is verrassend, maar ook mystiek. Iedere meter, iedere hoek brengt het landelijk leven binnen tot leven. Als je goed kijkt zie je veel meer dan je in eerste instantie denkt te zien. Een prachtig gegeven voor mensen die van rondneuzen houden. "Kom gerust eens binnen om een rondje te lopen", nodigt de eigenaresse uit. Ze wil laagdrempelig zijn en daar slaagt ze nu al in.