Afbeelding

Hennie van Osch: “Elke dag kom je iets van ons tegen”

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Een bedrijf wat zeker niet mag ontbreken in de lijst van kandidaten voor de titel Ondernemer van het Jaar 2014 is TVE Reclameproducties. Als er één bedrijf is wat de laatste jaren een vogelvlucht heeft meegemaakt, dan is het de onderneming van eigenaar Hennie van Osch wel. In een paar jaar tijd heeft TVE zich omhoog gewerkt als één van de grootste in de branche van Totale Visuele Expressie. Kortom, een bedrijf waar Sint-Oedenrode trots op mag zijn.

Wat vind je van de nominatie voor de titel Ondernemer van het Jaar?
“Als ik heel eerlijk ben, hoeft al die aandacht van mij niet zo. Maar ik vind het een eer dat ik gevraagd ben, dus doe ik graag mee. Het gaat tenslotte om het bedrijf en dat komt op deze manier positief in het nieuws.”

Wat is het sterke punt van TVE?
“Het sterke punt van dit bedrijf is dat we een totaal concept kunnen bieden op het gebied van projectmanagement en reclame. We hebben klanten voor interieur, maar ook voor exterieur. De laatste jaren is ons pakket alleen maar uitgebreid doordat we enkele goede en professionele bedrijven hebben overgenomen. Die worden allemaal onder één dak gevestigd. Daarom hebben we het pand hiernaast gekocht, zodat het straks één geheel wordt.”

Jullie werken voor grote klanten. Kun je wat voorbeelden noemen?
Hennie denkt even na, wat aantoont dat de lijst oneindig is. Uiteindelijk komt hij met de volgende namen, niet de minste. “We werken voor de Efteling, Sting, We, Sligro, eigenlijk teveel om op te noemen. Mensen hebben het niet in de gaten, maar elke dag kom je iets van ons tegen. In etalages, billboards langs de weg, interieur van winkels etc.”

‘Bij de tijd blijven’ zal ook in jullie branche belangrijk zijn.
“Dat klopt inderdaad. De technologie gaat ontzettend snel. Iedere keer komt er weer een nieuwe machine op de markt. Onlangs hebben we nog drie ontzettend grote machines gekocht. Een enorme investering, maar die is nodig om mee te blijven doen. Wat ik een eer vind, is dat ik door AGFA, een internationale machineontwikkelaar, ben uitgenodigd in Canada om mee te denken over de ontwikkeling van een nieuwe printmachine. Dat is erg gaaf natuurlijk.”

Voor welke ondernemer of onderneming heb je veel respect?
“Dat is een moeilijke vraag. Er zijn veel mooie bedrijven. Als ik moet kiezen, ga ik voor Vanderlande. Als je ziet wat zij wereldwijd neerzetten…. Dat vind ik ontzettend knap.”