Boskant in de 2e helft naar 3-0 tegen SDDL

Boskant heeft zich door een 3-0 overwinning op SDDL wat steviger op de 2e plaats genesteld. De voorsprong op naaste concurrent Cito bedraagt nu 5 punten.

Een 2e plaats is het maximale wat er voor Boskant deze competitie te halen is. FC Uden heeft tot dusver alle wedstrijden gewonnen en heeft gisteren door de 1-0 overwinning op Mariahout de kurk al uit de champagnefles kunnen trekken!

Boskant startte zeer voortvarend en het leek er op dat het eerste doelpunt al binnen het kwartier op het scorebord zou verschijnen. Maar de afwerking was net niet voldoende. In de 2e minuut al zocht Edo Brans het doel, maar z’n inzet verdween via het been van een verdediger over het doel. In de 8e minuut kreeg Frank van der Heijden, na een goede combinatie door de midden, een uitstekende kans, maar zijn (te zachte) inzet kon door SDDL doelman Maarten Megens simpel worden gestopt. Heel even was het schrikken voor Boskant toen de harde voorzet van Ties Klievink in de 11e minuut bijna werd binnengeschoten door Christian van Thiel. Maar 4 minuten later was dat alweer vergeten toen aan de andere kant een strakke voorzet van Geert via een slimme beweging van Maikel Merks net geen doel trof. Daarmee was de koek voor de rust eigenlijk wel op. Wel veel inzet en stevige duels, maar veel onzuivere passes en weinig gevaarlijke momenten, zowel bij Boskant als bij de bezoekers.

Na rust was al snel duidelijk dat Boskant steeds meer grip op de wedstrijd kreeg. Na wat kleine kansjes en een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Maikel kwam de voorsprong er in de 60e minuut toch. Een vrije trap werd door Rens van de Wijdeven buiten bereik van doelman Megens op de lat geschoten waarna Maikel er als de kippen bij was om de terugkaatsende bal tegen het net te schieten: 1-0. Boskant kon het echter niet meteen afmaken. Sterker nog, in de periode daarna kregen de bezoekers zelfs enkele kansjes op een aansluittreffer. In de 66e minuut bleek Boskant doelman Erwin Brouwers heel attent toen hij een harde vrije trap tot corner verwerkte. En in de 69e minuut kreeg Jeroen Zegers een wel hele goede kopkans na een voorzet van rechts. Pas in de 80e minuut gooide Pieter van de Warenburg de wedstrijd op slot. Na een goede actie van Maikel kwam de bal bij Pieter die met een slimme voetbeweging eerst z’n tegenstander vakkundig opzij zette en daarna de bal hard binnenschoot: 2-0. Daarmee was de wedstrijd nog niet gelopen. In de 84e minuut werd de bal door Geert van Gils vanaf rechts panklaar teruggelegd op Maikel die de bal snoeihard in de benedenhoek schoot: 3-0. Een terechte overwinning voor Boskant dat de 2e plaats door het verlies van Mariahout en het gelijkspel van Cito steeds helderder in beeld ziet komen.

Aanstaande zondag is er een inhaalprogramma gepland. Voor alle teams, behalve Boskant 1 en Boskant 5, staat er een wedstrijd op het programma. Met name voor Boskant 2 is de uitwedstrijd tegen HVCH 3 een wedstrijd met een speciaal tintje. Als Boskant 2 wint of gelijk speelt, wordt het winnaar van de tweede periode. En dat zou een uitstekend resultaat zijn!