Afbeelding

Dioscuri: eerste competitiewedstrijden 3e divisie onder- en bovenbouw

Roois nieuws
Dioscuri: eerste competitiewedstrijden 3e divisie onder- en bovenbouw
Zaterdag 22 december reisden het 3e divisie onder- én bovenbouwteam voor hun allereerste competitiewedstrijd van dit seizoen af naar Helmond, waar ze turnvereniging HT’35 troffen.

Het onderbouwteam, bestaande uit Sterre van den Brand, Eline Mathôt en Julia van Hoof, begon de wedstrijd op de balk. Hierop behaalde Sterre een mooie score van 12,15 pt. Hierna volgde de sprong, waar Julia een prima overslag over de pegases liet zien, goed voor 12,1 pt. Eline scoorde vervolgens op het onderdeel brug de hoogste score namens Dioscuri, namelijk 11,45 pt. Helaas bleek ook op het laatste toestel, vloer, de tegenstander te sterk. Het totaal van de dames (133,525 pt) was dan ook lager dan dat van HT’35 (157,600 pt), zodat de thuisploeg met de overwinning aan de haal ging.

Namens het 3e divisie bovenbouwteam kwamen voor Dioscuri Ilse van der Heijden, Linde van Grunsven, Zoë Strik, Anneke Verwaard, Jade van Vechel en Maranda Haenen in actie. De dames begonnen de wedstrijd wat zenuwachtig op het onderdeel sprong. Maranda wist hier de hoogste score voor het teamtotaal te behalen, namelijk 11,05 pt. Ondanks prachtige sprongen van enkele tegenstanders lieten de meiden zich niet uit het veld slaan en op brug presteerden ze zelfs beter dan de thuisploeg. Ilse én Jade lieten op dit toestel beiden de hoogste score (11,85 pt) noteren. Op de 10 cm smalle balk liet Anneke een hele mooie, maar vooral ook erg lange spagaathandstand zien, en wist Zoë mede dankzij haar radslag met een score van 10,75 pt prima bij te dragen aan het teamtotaal op dit onderdeel. Op vloer behaalde Linde met 11,5 pt de hoogste score voor het team. Dioscuri kwam uiteindelijk tot een totaal van 177,4 punten. HT’35 wist echter, met bijna 10 punten verschil, de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Ondanks de sterke tegenstanders wist Ilse toch knap 2e te eindigen in het individuele klassement!
Al met al kunnen de meiden terugkijken op een sportieve, maar ook gezellige middag. Ze kijken alweer uit naar de volgende wedstrijd.